Thursday, 28 March, 2024

Χειροπέδες σε γονείς: Είχαν μετατρέψει τα παιδιά τους σε κακοποιούς για να ζουν αυτοί καλά

Οι αποκαλύψεις έχουν γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην Καλαμάτα. Τα παιδιά δεν ζούσαν και δεν συμπεριφέρονταν όπως τα περισσότερα της ηλικίας τους…

Στην ηλικία τους θα έπρεπε να νοιάζονται μόνο για το παιχνίδι και ενασχόλησή τους να είναι η φοίτησή τους στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Όχι, όμως, για τους δύο 12χρονους και το 10χρονο που κατηγορούνται ήδη από αυτή την ηλικία για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις που διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν μέσα σε ένα 20ήμερο στην Καλαμάτα.

Οι τρεις ανήλικοι Ρομά έχουν ασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με μικροπαραβατικότητα, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισαν να κινηθούν πιο οργανωμένα κάνοντας διαρρήξεις μέρα-μεσημέρι, αφαιρώντας ό,τι έβρισκαν. Μάλιστα, δε δίσταζαν να κάνουν και ζημιές. Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από κάμερες ασφαλείας, ενώ προχώρησε στη σύλληψη των δύο πατεράδων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι 6 κλοπές που διέπραξαν

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι πίσω από αυτές κρύβονταν, όχι απλώς ανήλικοι δράστες, αλλά παιδιά. Συγκεκριμένα, ένας 12χρονος με δύο αδέλφια 10 και 12 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανήλικοι, κατά το χρονικό διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, διέπραξαν δύο κλοπές, σε γραφείο και σε κτήριο εκπαίδευσης, μία κλοπή σε όχημα, δύο απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και τέλος μία κλοπή οχήματος, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Για την υπόθεση αυτή οι αστυνομικοί κατηγορούν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων τον 43χρονο πατέρα των δυο αδελφών και τον 44χρονο πατέρα του 12χρονου, καθώς λόγω της ηλικίας τους δεν προβλέπεται καμία ποινική ευθύνη στους τρεις δράστες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των ανηλίκων σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου