Thursday, 28 March, 2024

Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Μυτιλήνη

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη, μπροστά από το γραφείο του λιμενικού σώματος, όπου γίνεται η καταγραφή των μεταναστών που έχουν φτάσει στο νησί.


Η ένταση ξεκίνησε όταν κάποιοι μετανάστες επιχείρησαν να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να περάσουν μπροστά από άλλους. Οι τόνοι ανέβηκαν και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, περίπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη, όπου οι χώροι φιλοξενίας είναι ελάχιστοι, καθώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα επιβίβασης στα πλοία της γραμμής για Πειραιά. Τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες.

metanastes
Πέραν όμως των εγκλωβισμένων από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες – μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε.

metanastes3

Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε Σύρους πρόσφυγες ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.

Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στη Μυτιλήνη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου