Friday, 29 March, 2024

Χρύσα Ρουμελιώτη: “Μισή” η παραίτηση της δημοσιογράφου – Δεν φεύγει από την ΕΡΤ

Σε διευκρινίσεις για την παραίτησή της προχώρησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη. Όπως έγραψε σε νέα της ανάρτηση, δεν αποχωρεί από την ΕΡΤ

αλλά μόνο από το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

“Διευκρινίζω. Η αποχώρηση αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας. Δεν αφορά της ΕΡΤ . Την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους ,όλα αυτά τα χρόνια” έγραψε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη, σε νέα ανάρτησή της στο Facebook.

“Επίσης. Η ΕΡΤ είναι οι άνθρωποί της που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρονων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ” καταλήγει η Χρύσα Ρουμελιώτη στην ανάρτησή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι, νωρίτερα η δημοσιογράφος είχε αφήσει με προηγούμενη ανάρτησή της αιχμές για παρεμβάσεις. Όπως είχε υποστηρίξει η Χρύσα Ρουμελιώτη, δεν υπάρχουν πια “βράχοι” στη δημοσιογραφία που “τα κύματα των παρεμβάσεων έσπαγαν” […] “και έμεναν στα γραφεία τους “χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών”. Μάλιστα, η δημοσιογράφος έγραψε πως σε “εμάς τους αφανείς” μένει “η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας”.

Ειδικότερα, η Χρύσα Ρουμελιώτη ανέφερε στην ανάρτησή της πως οι εξελίξεις που προδιαγράφονται “μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;” ενώ ευχήθηκε “καλή δύναμη σε όλους” και “καλή ξεκούραση γιατί μας περιμένουν δύσκολα”.

Η πρώτη ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη για την παραίτησή της

“Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες. Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου… που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών. Και, δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ; Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου. Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου