Tuesday, 16 April, 2024

Ψευτογιατρός: Οι υποσχέσεις και ταρίφες για τις… θαυματουργικές θεραπείες

Ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους που είχαν χάσει κάθε ελπίδα εξαιτίας των παθήσεών τους και αναζητούσαν έστω μία τελευταία εναλλακτική θεραπεία.

Με αυτόν τον τρόπο ο ψευτογιατρός έπειθε τα θύματά του να ακολουθήσουν τις θεραπευτικές αγωγές που εκείνος πρότεινε και στη συνέχεια τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός. Ωστόσο ο ψευτογιατρός δεν περιοριζόταν μόνο εκεί, καθώς σε πολλούς ασθενείς τους έλεγε να σταματήσουν τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περισσότερο η υγεία τους, ενώ 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πλέον είναι θέμα χρόνου η έκδοση εντάλματος για την σύλληψη, καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου ψευτογιατρού. Παράλληλα αναμένεται να γίνει η άρση τραπεζικού απορρήτου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διατηρούσε ο 66χρονος γίνονται «φύλλο και φτερό» προκειμένου να εντοπιστούν συναλλαγές που ίσως οδηγήσουν και σε άλλα θύματα. Σημειώνεται όμως ότι ο ψευτογιατρός ζητούσε από τους ασθενείς να των πληρώνουν με μετρητά.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αναμένεται να προκύψουν και άλλα θύματα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του εκμεταλλευόμενοι την λαχτάρα ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες για ίαση ή για βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, τους εξαπατούσαν και τους έπειθαν να εγκαταλείψουν την αγωγή τους και να ακολουθήσουν μια «πρωτοποριακή» αγωγή.

Όπως εξήγησε ότι χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν. «Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου. Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα. Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι η δικογραφία έχει παραδοθεί στην εισαγγελία και αναμένονται τα αποτελέσματα από την κύρια ανάκριση.

Συμπλήρωσε ότι για ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι για ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν από τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Βρέθηκαν ιατρικοί φάκελοι στο σπίτι φρούριο στο Κορωπί!

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης και στα ονόματα των ιατρικών φακέλων που έχουν εντοπιστεί στο σπίτι του 66χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε «για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί στα θύματα τους, τα έπειθαν ότι για την ακριβή διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους και την ανάλογη προσαρμογή της προτεινόμενης θεραπείας έπρεπε να προηγηθεί μια εξέταση τυπου pet scan. Η εξέταση αυτή γινοταν σε κλινικές της Γερμανίας». Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων. Τόσο ο 66χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα , έπειτα από την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων από τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας, κατά τα οποια εντοπίστηκαν επιβαρυντικά στοιχεία. Η πληρωμή γινόταν πάντα τις μετρητοίς χωρίς φυσικά να δίνει καμία απόδειξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου