Friday, 19 April, 2024

Ψυχίατρος Σούρας για Πισπιρίγκου: «Δεν είναι άρρωστη, είναι γεμάτη μίσος»

Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αυτή των των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και τη δολοφονία ενός εξ αυτών από τη μητέρα του

καθώς και την ψυχοσύνθεση της μητέρας τους που κρατείται στη ΓΑΔΑ, Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN TV o ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

“Είναι μια ιστορία που ξεπερνά την πραγματικότητα”, είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως οι άνθρωποι που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα συνήθως ζητούν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να υπάρχει ένα χαρτί που να αποδεικνύει πως είναι σχιζοφρενείς.

Ο κ. Σούρας εξήγησε πως ο τρόπος που εκείνη μιλούσε τόσο καιρό, οι συχνές εμφανίσεις της σε δημοσιογράφους και οι συνεχείς παρεμβάσεις δείχνουν πως δεν υπάρχει ψυχιατρική νόσος. “Κρατήστε το αυτό. Θα φανεί πολύ χρήσιμο στην πορεία. Θα βγάλετε τη διάγνωση μόνοι σας, αν συγκρίνετε την υπόθεση με άλλες του παρελθόντος”, σημείωσε. Ο κ. Σούρας μίλησε και στην ιστοσελίδα cnn.gr, οπου μεταξύ άλλων τόνισε:

“Αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά πάσχουν από αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Είναι η χειρότερη προσωπικότητα που υπάρχει. Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία πλάθεται από τα χρόνια της εφηβείας και είναι παραβατική, γεμάτη μίσος”.

“Μία προσωπικότητα βουτηγμένη στη βία, που δεν έχει συναισθήματα ή ψυχικές ενοχές. Είναι ο ήρωας του κακού. Αυτή η προσωπικότητα είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος και στη συνέχεια ο κανονικός δολοφόνος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άρρωστοι”, εξηγεί ο δρ. Σούρας.

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της ανέλαβε ο ποινικολόγος, Νίκος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα με όσα είπε στο STAR, ειδοποιήθηκε από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της οικογένειας, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη ώστε να τον εξουσιοδοτήσει και η ίδια για να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Επιπλέον, ο κ. Ιωάννου είπε πως το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς όμως να έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ επιβεβαίωσε πως η κατηγορούμενη θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας αποχώρησε από την υπόθεση της Πάτρας και δεν θα εκπροσωπήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία για δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δημοσιεύει το CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ποινικολόγος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Στη σύντομη συνομιλία τους η ίδια φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές»; της αντέτεινε ο συνήγορός της. Εκείνη φέρεται να μην απάντησε και τότε ο κ. Λύτρας της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπόθεση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου