Friday, 29 March, 2024

Όλη η Ελλάδα “Φιλιππινέζα” στα Hot Spots

Στέλνουν άνεργους για “κοινωφελή” εργασία στα σημεία καταγραφής!

Το ελληνικό Κράτος βρήκε “δουλειά” στους Έλληνες άνεργους και θα τους στείλει “εθελοντικά” να εργαστούν στα Hot spots ως “φιλιππινέζες” καθ’ότι δεν επαρκούν τα χέρια που έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές Αρχές μετα την γεωμετρική αύξηση της εισροής προσφύγων-λάθρο στην χώρα.
Έτσι τα vouchers των προγραμμάτων εργασίας ανέργων θα χρησιμοποιηθούν στα Hot spots των πέντε νησιών του Αιγαίου και όπου αλού ανοίξουν καινούρια.
Μισθούς που θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ το μήνα, θα παίρνουν όσοι άνεργοι μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα εργασίας των Hot spots.
Οι μισθοί είναι χωρίς επιδόματα, δώρα και εδικές άδειες και αφορά σε ανέργους που θα τοποθετηθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας.
Ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης οι μισθοί κυμαίνονται απο 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Οι ανώτατοι μισθοί φτάνουν τα 619 ευρώ για όσους είναι πάνω από 25 ετών και 539,75 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών και θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται βράδια, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Πώς δίνονται οι άδειες:
Χωρίς περικοπή αποδοχών μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι έως 2 ημέρες το μήνα και έως 13 με αναρρωτική ενώ προβλέπονται οι παρακάτω ειδικές άδειες και μειωμένα ωράρια:
Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω επαπειλούμενης κύησης, κύησης και λοχείας η απασχόληση αναστέλλεται κατά τη διάρκεια απουσίας και παρατείνεται η δυνατότητα παραμονής στο πρόγραμμα έως 10 μήνες.
Για ΑμεΑ ή όσους έχουν παιδιά με πνευματική ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και πάνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω ή έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και πάνω, τον/την οποίο/α συντηρούν, έχουν δικαίωμα σε μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα την ημέρα.
Οι γονείς δικαιούνται είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά μία ώρα την ημέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των 30 μηνών. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης των γονέων για τη φροντίδα του παιδιού δίδεται και στους θετούς γονείς παιδιού ηλικίας έως 6 ετών, με τους ίδιους όρους των φυσικών γονέων και με χρονική αφετηρία την υιοθεσία του παιδιού. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται στον έναν από τους δύο γονείς προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.
Πέντε ημέρες απασχόλησης λόγω γάμου.
Δύο ημέρες λόγω θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών, αλλά και εξ αγχιστείας συγγενών στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό.
Φυσικά πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ δύκολα μια οικογένεια θα λάβει την απόφαση να στείλει την κόρη του ή την σύζυγο σε ένα Hot spot στο οποίο κατά συντριπτική πλειοψηφία θα βρίσκονται σουνίτες μουοσουλμάνοι.
Έχει καταφέρει η Άγκυρα να “λυγίσει” κυριολεκτικά το ελληνικό κράτος με το γεωπολιτικό “όπλο” των προσφύγων και να αναγκάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία να ξοδεύει πόρους και ενέργεια για ένα πρόβλημα που δημιούργησαν η Τουρκία και οι ΗΠΑ οι οποίες είναι και οι κατ’εξοχήν υπέυθυνες για την δημιουργία του ISIS και το εξοπλισμό του, αλλά και για το μακελειό ππου λαμβάνει χώρα στην Συρία εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.
Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, με μεγάλη καθυστέρηση πώς μπορεί να πιεστεί σφόδρα να κάνει υποχωρήσεις όσον αφορά στα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι των τουρκικών αξιώσεων που θέλουν “γκρίζα ζώνη” το μισό Αιγαίο προκειμένου να αναληφθεί η συμφωνηθείσα δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές.
Είχε επισημανθεί εξ αρχής από το “pronews.gr” πώς οι Τούρκοι στήνουν παγίδα και δεδομένου των εξελίξεων στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή ότι ζητήσουν από το ΝΑΤΟ μπορεί και να το έχουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η συμφωνία Ερντογάν-Μέρκελ να ζητήσουν την συνδρομή της Συμμαχίας για τις περιπολίες στο Αιγαίο.
Η κυβέρνηση εφάρμοσε την πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”, εκτίμησε λάθος το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και πόνταρε για ακόμη μία φορά στην Ευρωπαϊκή… αλληλεγγύη η οποία δεν ήρθε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται ημέρα με την ημέρα μια τεράστια “αποθήκη” λαθρομεταναστών και προσφύγων και την ίδια στιγμή να κινδυνεύει να χάσει και το μισό Αιγαίο από τις αξιώσεις που εγείρουν οι Τούρκοι πάνω στις περιπολίες του ΝΑΤΟ.
Αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπουμε από το Μέγαρο Μαξίμου είναι μία προσπάθεια διαχείρισης μιας εθνικής ήττας. Η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη, με την Τουρκία να στέλνει κατά χιλιάδες τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και τα καράβια να μην προλαβαίνουν να τους φέρουν στην Αθήνα. Και μετά τι; Απ’ άκρη σ’ άκρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Ηot spot.
Και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δημιουργώντας μερικά ακόμη κέντρα φιλοξενίας στη διαδρομή από τον Πειραιά στην Ειδομένη. Θέλει με μερικές σκηνές και εγκαταστάσεις των 300, των 500 ή ακόμη και των 1.000 θέσεων να υποδεχθεί τις ορδές των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που στέλνει η Τουρκία. Είναι να απορεί κανείς πραγματικά. Ποιος πιστεύει πως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με hot spots και κέντρα φιλοξενίας; Ωραία κλείσαμε το στόμα κάποιων Ευρωπαίων που έλεγαν πώς η Ελλάδα δεν έχει έτοιμη τα hot spots. Ε, και;
Οι πολίτες ζητούν ολοένα και περισσότερο τη βοήθεια της Αστυνομίας. Αγωνιούν για το τι θα τους ξημερώσει βλέποντας πώς σε νησιά και σε πόλεις υπάρχει μια τεράστια πληθυσμιακή αλλοίωση. Οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες είναι πολύ περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Και αυτό συμβαίνει τώρα από το Καστελόριζο μέχρι και την Ειδομένη. Που θα πάει αυτή η κατάσταση;
Τι θα ακολουθήσει μετά; Μήπως και επίταξη των σπιτιών των Ελλήνων για να μένουν μέσα σε αυτά οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες-λάθρο;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου