Thursday, 25 April, 2024

Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας χτύπησε… ξύλο και είπε: Το τέλος θα έρθει σταδιακά…

Πρώτη ημέρα των εμβολιασμών την Κυριακή και μεταξύ αυτών που εμβολιάστηκαν πρώτοι ήταν και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο “Αττικόν” όπου είναι και η επαγγελματική του έδρα, δηλώνοντας αμέσως μετά “Επιτέλους ήρθε η στιγμή που περιμέναμε”.
Ο κ. Τσιόδρας όταν κάθησε στην καρέκλα για να κάνει το εμβόλιο απάντησε σε ερώτηση για το αν φοβάται: “Αν φοβάμαι; Όχι βέβαια”, ενώ όση ώρα η νοσηλεύτρια ετοίμαζε το εμβόλιο αναφέρθηκε στα εμβόλια που έχει κάνει και άνοιξε το πουκάμισο, με το γαρριασμένο πουκάμισο να φαίνεται και σχολιάστηκε τόσο για αυτό… μήπως δεν έχει μωρέ, είπαν κάποιοι, έχει 7 παιδιά να ταίσει…
“Κάθε χρόνο εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το κάνω”. Έχει επίσης κάνει, όπως είπε, τετάνου, πολιομυελίτιδας και σε ερώτηση για τον ιό Έμπολα απάντησε “δεν το έχω κάνει ακόμη” και εκείνη την στιγμή χτύπησε… ξύλο, χτυπώντας το μπράτσο της καρέκλας που καθόταν.
Μόλις τελείωσε η διαδικασία είπε: “Αυτό ήταν, ούτε που το κατάλαβα”. Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε πολύ καιρό. Κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε και του Ηνωμένου Βασιλείου και με το εμβόλιο περιμένουμε αυτό να σταματήσει. Για το εμβόλιο ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια”.
“Δεν ήρθε το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά. Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί”, ήταν το μήνυμα του λοιμωξιολόγου.
Στη συνέχεια φωτογραφήθηκε μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας το σήμα της νίκης, ως”ταξότης” ας πούμε γαλλικών ή αγγλικών στρατευμάτων; και όχι τον σταυρό του ως βαθιά θρησκευόμενος, όπως θέλει να δηλώνει…
με πληροφορίες thetoc

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου