Thursday, 18 April, 2024

Όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ «θρηνούσαν» για τους «νεκρούς των μνημονίων» από μαγκάλια

Σήμερα μιλούν για «τραγικά συμβάντα» και αρνούνται να ζητήσουν δημόσια συγνώμη

Ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνικότητας δίνουν τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαία στελέχη του κατηγορώντας για «μικροπολιτική» όσους δεν έχουν κοντή μνήμη και θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι εκμεταλλεύονταν ανθρώπινες τραγωδίες, την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση.

Αφορμή , ήταν ο θάνατος μιας 78χρονης γυναίκας στην Κομοτηνή από εισπνοή αναθυμιάσεων όταν αποκοιμήθηκε με το μαγκάλι αναμμένο μέσα στο σπίτι της και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν απ΄ όσους θυμήθηκαν με ποιο τρόπο αντιμετώπιζε ανάλογα περιστατικά, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» αλλά και τα στελέχη του. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή» τον Μάρτιο του 2013 είναι χαρακτηριστικό: «TV-μαγκάλι» …έγραφε με «ξύλινα» γράμματα η εφημερίδα με αφορμή τον τραγικό θάνατο νέων ανθρώπων στην Λάρισα που προσπαθούσαν να ζεσταθούν ανάβοντας μαγκάλι. «Οι αναθυμιάσεις των καναλιών ξανάπνιξαν τα θύματα του Μνημονίου και της φτώχειας που βρήκαν τραγικό θάνατο προχθές στη Λάρισα από το μαγκάλι με το οποίο προσπαθούσαν να ζεσταθούν. Η τραγωδία των φοιτητών που δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης παρουσιάστηκε ως ατύχημα μεθυσμένων» έγραφε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεταίρους τους των ΑΝΕΛ έχουν υπογράψει φαρδιά πλατιά το Τρίτο Μνημόνιο, κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αντί να ζητήσουν δημοσίως συγνώμη για όσα έλεγαν και έγραφαν τότε σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προκαλώντας κύμα οργής στην κοινωνία. Γι αυτούς δεν υπάρχουν σήμερα «θύματα των Μνημονίων» αλλά … «τραγικά συμβάντα». Είναι χαρακτηριστικό το «tweet» του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδη ο οποίος απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη που του ζητούσε να πάρει θέση σε σχέση με όσα έλεγε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και όσα λέει σήμερα έγραψε : «Κάνετε μικροπολιτική με τον ανθρώπινο πόνο σε τραγικά συμβάντα. Λυπάμαι για εσάς και τον θεσμικό σας ρόλο». Ο ίδιος άνθρωπος το 2013 έγραφε σε επίσης δικό του “tweet” : “ Θάνατος μαγκάλι το 2013! Το ακούς γιαγιά;».

Αντίστοιχες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν τον Μάρτιο του 2013 και από άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραφε : 2 νεκροί.3 κινδυνεύουν από μαγκάλι στη Ελλάδα του 2013. Ώρα για εγρήγορση, αλληλεγγύη κ αγώνα, κόντρα στην αναισθησία του «χορτάτου». Ενώ ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, έσπευδε να γράψει : «Μαγκάλι. Ελλάδα 2013. Μονοξείδιο του θανάτου».

parapolitika.gr

Όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΥΓΗ «θρηνούσαν» για τους «νεκρούς των μνημονίων» από μαγκάλια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου