Friday, 19 April, 2024

Όταν το Super Puma εντόπισε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα

Το enikos.gr εξασφάλισε και δημοσιεύει αποκλειστικές εικόνες από τα συντρίμμια του υπερελαφριού
μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Diamond DV20 Katana, στο όρος Μιτσικέλι, στα Ιωάννινα.

Μόλις έχει καταφέρει να το προσεγγίσει το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με τους διασώστες της 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης) καθώς και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ.

Το αεροσκάφος εντόπισε χθες το απόγευμα το αεροσκάφος Canadair CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε απογειωθεί από Θεσσαλονίκη και επιχειρούσε μαζί με το Super Puma από αέρος, από την Κυριακή. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα πληρώματα, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ίχνη του μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε ο χειριστής του, ο 32χρονος Αμάρ Ιμπραχήμ με καταγωγή από το Ιράκ.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν συνολικά 12 εξόδους (απογειώθηκαν δηλαδή 12 φορές) από την Κυριακή. Το ΓΕΑ διέθεσε συνολικά για τις ανάγκες των ερευνών 1 αεροσκάφος Canadair CL-415, 1 μεταγωγικό C-130H, 1 ελικόπτερο ΑΒ 205 κι ένα ελικόπτερο Super Puma, με άνδρες από την 31 ΜΕΕΔ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου