Friday, 19 April, 2024

Για την προστασία του Σέιχ Σου…

«Πέπλο» προστασίας πάνω από το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου, φιλοδοξούν να απλώσουν οι δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

διαμέσου της ίδρυσης ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, το οποίο θα έχει επικουρικό ρόλο στις κατ’ εξοχήν αρμόδιες για τη φροντίδα του δάσους αρχές.
Ο Σωκράτης Δημητριάδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία για το ΝΠΔΔ, αποκαλύπτει μιλώντας αποκλειστικά στη «ΜτΚ» ότι έχει, ήδη, έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος διάκειται θετικά στην υλοποίηση του εγχειρήματος.
Το ΝΠΔΔ αναμένεται να λάβει «σάρκα και οστά» εντός του 2020, υποστηρίζει ο κ. Δημητριάδης και σε αυτό θα συμμετέχουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη.
Ο ρόλος του θα είναι ο καθαρισμός και η συντήρηση των αντιπυρικών ζωνών, ώστε να παραμένουν προσβάσιμες, ιδίως κατά την αντιπυρική περίοδο, η διοργάνωση εκστρατειών αναδάσωσης, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως πρωτοβουλία του δασαρχείου και η επόπτευση του δάσους για την αποφυγή εμπρησμών.
Αιτιολογώντας τη διεκδίκηση αυτού του φορέα, ο κ. Δημητριάδης παρατηρεί πως «όλο το βάρος πέφτει στο δασαρχείο» το οποίο είναι υποστελεχωμένο, ενώ κάνει αναφορά και στο φλοιοφάγο έντομο το οποίο κατατρώει τα πεύκα του δάσους, το tomicus piniperda: «Για να μπορούμε να βοηθούμε σε μία κατάσταση σαν και αυτή, η οποία είναι ανεξέλεγκτη», λέει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος… διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου