Wednesday, 24 April, 2024

Στο σκοτάδι περισσότερα από 350 αξιοθέατα, για την Ώρα της Γης

Οι πόλεις στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας ήταν οι πρώτες που έκλεισαν τα φώτα με αφορμή την ‘Ωρα της Γης, η οποία έχει καθιερωθεί ώστε να δοθεί έμφαση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η ‘Οπερα του Σίδνεϊ, που συνήθως κλέβει τις εντυπώσεις με το λαμπερό της φωτισμό, βυθίσθηκε στο σκοτάδι, όπως και η θρυλική γέφυρα της πόλης, αλλά και δεκάδες ακόμη κτήρια και μνημεία σε πόλεις της Αυστραλίας.

Στην ‘Ωρα της Γης συμμετείχαν περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερα από 350 εμβληματικά κτήρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Άιφελ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Taipei 101.

Στις 20:30 ακριβώς και για μία ώρα, μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα, ενώ το ίδιο αναμενόταν να κάνουν και πολλά σπίτια και διαμερίσματα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην Ώρα της Γης συμμετείχε και η Ελλάδα, με το συμβολικό σβήσιμο του φωτισμού του Παρθενώνα στις 20:30 και για μία ώρα. To φετινό θέμα αφορούσε «Μέρη που Αγαπάμε», όπως παραλίες, δάση, κοραλλιογενείς υφάλους, χιονισμένες βουνοκορφές και ποταμούς, που κινδυνεύουν λόγο της κλιματικής αλλαγής.

naftemporiki.gr

Στο σκοτάδι περισσότερα από 350 αξιοθέατα, για την Ώρα της Γης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου