Thursday, 28 March, 2024

Τρόποι εξοικονόμησης νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α Έδεσσας

Τρόποι εξοικονόμησης νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α Έδεσσας 

Ø Επισκευάζετε άμεσα τις βρύσες που στάζουν. Περίπου 1 λίτρο νερού χάνεται κάθε 10 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.

Ø Όταν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση επί πέντε λεπτά πλένοντας τα δόντια ή κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, η σπατάλη νερού μπορεί να φτάσει και τα 20 λίτρα!

Ø Αποφύγετε να γεμίσετε τη μπανιέρα σας για να κάνετε μπάνιο. Το ντους απαιτεί λιγότερη από τη μισή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται συνήθως σε ένα μπάνιο.

Ø Το τράβηγμα στο καζανάκι αντιστοιχεί στο 1/3 όλου του νερού που καταναλώνεται σε ένα σπίτι. Αντικαταστήστε τα παλιά καζανάκια με σύγχρονα, διπλής ροής, ή ρυθμίστε το φλοτέρ και ελέγξτε τυχόν διαρροές.

Ø Βάζετε πλυντήριο πιάτων και ρούχων όταν αυτά είναι γεμάτα και χρησιμοποιείτε το οικονομικό πρόγραμμα πλύσης.

Ø Αποφύγετε το καθημερινό πότισμα στον κήπο. Ποτίζετε μόνο πρωινές και βραδινές ώρες, που η εξάτμιση είναι μικρή. Αποφύγετε κατά το δυνατόν τη χρήση λάστιχου, αλλά σε αντίθετη περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη ροή του νερού.

Ø Ξεπλύνετε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά σε μια λεκάνη νερό, αντί κάτω συνεχώς από ανοιχτή βρύση. Μαζέψτε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και χρησιμοποιείστε το σε άλλες χρήσεις, όπως για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Ø Το πλύσιμο του αυτοκινήτου με τον κουβά αντί για λάστιχο, προκαλεί μικρότερη σπατάλη νερού. Στο ίδιο πνεύμα, το πλύσιμο των μπαλκονιών, αυλών και πεζοδρομίων με το λάστιχο «θεωρείται απαγορευτικό».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου