Saturday, 20 April, 2024

Κωδικός αιμορροΐδες: όσα πρέπει να ξέρεις και δεν ήξερες ποιον να ρωτήσεις

Γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά όλες τις μανούλες.

Γράφει η Δέσποινα Καμπούρη

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες. Είναι ένα ζήτημα που δεν.. συζητείται εύκολα ωστόσο ούτε και συχνά καθώς είναι τυλιγμένη –λανθασμένα- από ένα πέπλο ντροπής! Ξέρεις όμως τι είναι οι αιμορροΐδες και αν όντως τις έχεις;

Πρόκειται για μια σοβαρή και πολύ συχνή πάθηση η οποία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι η αιμορραγία, ο κνησμός και ο πόνος και γενικά, παρατηρείται ένας τοπικός ερεθισμός στη περιοχή του πρωκτού που συνοδεύεται από έντονη δυσφορία. Αυτή η πάθηση ονομάζεται αιμορροϊδοπάθεια και επηρεάζει το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως (Διάβασε περισσότερα εδώ)!

Η πίεση κατά την διάρκεια του τοκετού είναι μια από τις αιτίες για την εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας στις νέες μητέρες ενώ στις εγκυμονούσες παίζει ρόλο η αύξηση του βάρους. Σε κάθε περίπτωση,οι αιμορροϊδες είναι ένας επιπλέον, παράγοντας στρες που κάνει την καθημερινότητα δυσκολότερη. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να ανακουφιστείς; Αφενός η πολύ σχολαστική καθαριότητα της περιοχής, η σωστή διατροφή και η λήψη άφθονου νερού είναι τα πρώτα βήματα. Αφετέρου, αν έχεις τελειώσει με τον θηλασμό , αυτό που θα σε βοηθήσει σημαντικά είναι και ένα φλεβοτονικό φάρμακο με φυσικά φλαβονοειδή. Για τι πράγμα μιλάμε θα αναρωτιέσαι…

Τα φλαβονοειδή προέρχονται από τα εσπεριδοειδή και έχουν αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών, ενώ μας βοηθούν να προστατεύσουμε το φλεβικό μας σύστημα σε βάθος χρόνου. Επίσης, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο, το οίδημα, την αιμορραγία και τον κνησμό που προκαλεί η φλεγμονή, η διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Σήμερα, το πιο γνωστό και διεθνώς αναγνωρισμένο φλεβοτονικό φάρμακο είναι το daflon 500 και πρέπει να σου πούμε πως βοηθάει πραγματικά.

Μην ντρέπεσαι λοιπόν, η αιμορροϊδική νόσος είναι κάτι που αγγίζει τους περισσότερους από εμάς και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να ντρέπεσαι. Εμπιστέψου το daflon 500 και για να δεις πως μπορείς να προφυλαχθείς από τις αιμορροΐδες κάνε κλικ εδώ.

*Πριν από την λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου συνιστάται η συμβουλή και η έγκριση του γιατρού σου.

MothersBlog.gr

Κωδικός αιμορροΐδες: όσα πρέπει να ξέρεις και δεν ήξερες ποιον να ρωτήσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου