Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι λοιμώξεις του καλοκαιριού είναι γένους θηλυκού

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη ονειρευόμαστε παραλίες, ήλιο, μπάνια, διακοπές, παιχνίδια στην άμμο, καλοκαιρινούς έρωτες και γενικότερα διασκέδαση και ξεγνοιασιά.

Ωστόσο η επαφή των περισσότερων γυναικών με το υγρό στοιχείο της θάλασσας και της πισίνας, προκαλεί αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης κολπικής μόλυνσης, καθώς ενισχύεται η παραγωγή μικροοργανισμών στον κόλπο. Αρκετές υποφέρουν από πόνο, τσούξιμο, φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή. Για να αποφύγετε τα απρόοπτα στη διάρκεια του καλοκαιριού, δείτε πως θα φροντίσετε τον κόλπο σας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Αιτίες
Οι κολπικές μολύνσεις μπορεί να προκληθούν από βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς. Ορισμένοι παράγοντες είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν κολπικές λοιμώξεις:

Μειωμένη οξύτητα (αυξημένο Ph) στον κόλπο
Όταν η οξύτητα του κόλπου μειώνεται, ο αριθμός των προστατευτικών βακτηρίων που ζουν κανονικά στον κόλπο μειώνεται και ο αριθμός των βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση αυξάνεται.

Κακές συνήθειες υγιεινής
Όταν η ευαίσθητη περιοχή δεν διατηρείται καθαρή, ο αριθμός των βακτηρίων αυξάνεται, καθιστώντας τις κολπικές λοιμώξεις πιο πιθανές .

Σφιχτά εσώρουχα ή ρούχα
Αυτό το είδος των εσωρούχων παγιδεύει την υγρασία , η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Αυτή η ανισορροπία στον κόλπο που επιτρέπει την υπερανάπτυξη μικροοργανισμών, μπορεί επίσης να οφείλεται σε:

Αντιβιοτικά
Εγκυμοσύνη
Διαβήτη
Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
Κακές διατροφικές συνήθειες
Ορμονική ανισορροπία στον εμμηνορροϊκό κύκλο
Στρες
Έλλειψη ύπνου
Ποια είναι τα συμπτώματα;

Συνήθως οι κολπικές μολύνσεις προκαλούν συμπτώματα όπως πηχτές λευκωπές εκκρίσεις, κάψιμο, ερυθρότητα και κνησμό ή πόνο στην ευαίσθητη περιοχή. Ορισμένες λοιμώξεις μάλιστα μπορεί να κάνουν επώδυνη ακόμα και την σεξουαλική επαφή και ούρηση. Άλλες φορές πάλι τα συμπτώματα είναι ήπια ή δεν υπάρχουν καθόλου.

Τι μπορείτε να κάνετε για πρόληψη;

Κάντε ένα διάλειμμα

Αν περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε ένα γραφείο και κάθεστε ή σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε έναν πολύ μακρινό προορισμό, έχετε κατά νου ότι στο τέλος της ημέρας δεν κινδυνεύετε μόνο από πόνους στην πλάτη και τους ώμους αλλά υπάρχει επίσης ο κίνδυνος κολπικής μόλυνσης. Αυτό επειδή όταν κάθεστε σε μια συγκεκριμένη θέση, η ροή του αέρα μειώνεται και η υγρασία αυξάνεται. Οι υγρές και οι ζεστές περιοχές είναι το τέλειο μέρος για τα μικρόβια να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν μόλυνση. Αποφύγετε επίσης τα πολύωρα ταξίδια χωρίς ενδιάμεσες στάσεις.

Αποφεύγετε τα συνθετικά υλικά και τα στενά ρούχα

Τα skinny και στενά τζιν, τα στενά σορτς και τα συνθετικά εσώρουχα ευνοούν την υγρασία λόγω ιδρώτα. Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα και τα άνετα και αέρινα ρούχα.

Διατηρήστε την υγιεινή της περιοχής

Για να προλάβετε τις κολπικές λοιμώξεις πρέπει να διατηρείτε την υγιεινή της περιοχής με ήπια αντισηπτικά προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή.

Πηγή:news

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου