Friday, 29 March, 2024

Πώς πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Διακοπές, θάλασσα και αλάτι. Κότσοι, τσιμπιδάκια, ξεχασμένες ανταύγειες, και ένα look που μας αρέσει.Ανάλαφρο, φυσικό, κάτι από Blue Lagoon και λίγο από Ariel. Έτσι είναι το καλοκαίρι. Κυματιστό και αλμυρό. Το ίδιο και τα μαλλιά μας.

Όταν όμως ο Σεπτέμβρης επιστρέψει, τα ατίθασα – ξηρά μαλλιά χρειάζονται ανανέωση. Ανανέωση σημαίνει κομμωτήριο, και κομμωτήριο σημαίνει κούρεμα, αφαίρεση ψαλίδας και φτου από την αρχή. Για να μην χρειαστεί λοιπόν να αποχωριστούμε τις πλούσιες μπούκλες μας, ή τα μακριά μαλλιά μας, μήπως να αρνηθούμε για λίγο το μπιστολάκι και τα σφιχτά κοκαλάκια;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το λούσιμο των μαλλιών, το οποίο καλό είναι να μην γίνεται καθημερινά. Ωστόσο στην παραλία είμαστε, κάθε μέρα βουτάμε, πως είναι δυνατόν να μείνουμε άλουστες;

Σαμπουάν

Θαλασσινά και αλμυρά, Blue Lagoon Brooke Shields

Αν επιλέξουμε να αποχωρίστουμε την αλμύρα των μαλλιών μας, τότε ένα καλό σαμπουάν είναι απαραίτητο. Το “καλό σαμπουάν” δεν είναι κάποιος ορισμός ο οποίος διακατέχεται από απόλυτες αλήθειες.

Αρχικά ας προμηθευτούμε κάποιο με φυσικά προϊόντα καθαρισμού, χωρίς πολλές χημικές ουσίες. Επιλέγουμε κάποιο που να αντιστοιχεί στον τύπο των μαλλιών μας “βαμμένα, με μπούκλες, ίσια, ταλαιπωρημένα”.

Για παράδειγμα τα λιπαρά μαλλιά πιθανόν να χρειάζονται ένα σαμπουάν για καθημερινή χρήση, ενώ τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται ένα σαμπουαν, με κολλαγόνο και γλυκερίνη το οποίο βοηθά στην αποκατάσταση της τρίχας.

Συμπέρασμα : Οι διακοπές δεν θέλουν “σκοτούρες”, θέλουν όμως ένα καλό σαμπουάν.

Conditioner και έλαια

Το conditioner είναι επίσης ένα προϊόν, που καλό είναι να υπάρχει στην βαλίτσα μας. Ιδιαίτερα αν τα μαλλιά μας ανήκουν στην κατηγορία “ξηρά-ταλαιπωρημένα”. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο βιομηχανικό προϊόν. Αν μας αρέσουν οι εναλλακτικοί τρόποι φροντίδας, όπως η τοποθέτηση κάποιου ελαίου, είναι μία πολύ ωραία λύση.

Για παράδειγμα λάδι καρύδας, καστορέλαιο, έλαιο λεβάντας, αμυγδαλέλαιο, ή κάποια μυστική συνταγή της γιαγιάς για λαμπερά μαλλιά.

Συμπέρασμα : Ωραία τα αέρινα φορέματα που βάλαμε στην βαλίτσα. Ας βάλουμε όμως και κανένα έλαιο.

Στέγνωμα

Νωπά μαλλιά, καλύτερο styling Blue Lagoon Brooke Shields

Το στέγνωμα είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι καλοκαίρι, και όλα είναι πιο χαλαρά όπως και τα μαλλιά μας. Η φροντίδα, τους αρκεί. Το μπιστολάκι περισσεύει. Ας τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά. Άλλωστε η αίσθηση των βρεγμένων μαλλιών μας δροσίζει κιόλας. Αν οπωσδήποτε θέλουμε να τα στεγνώσουμε, τότε καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε την ρύθμιση χαμηλότερης θερμοκρασίας.

Συμπέρασμα : Προτιμότερο είναι να ξεχάσουμε το μπιστολάκι παρά το καινούριο μας μαγιό.

Χτένισμα και styling

Ένα φτερό αρκεί, Blue Lagoon Milla Jovovich

Χτένες μεγάλες, χτένες μικρές, βούρτσες και μικρότερα beauty εργαλεία, ας τα αφήσουμε να μας χαιρετάνε από μακριά. Το καλύτερο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας είναι μια μεγάλη χτένα δοντιών, που θα χτενίσει φιλικά και με αγάπη τα μαλλιά μας. Ίσα για να ανοίξουν και για να μην δημιουργηθούν κόμποι. Ένα χαλαρό ponytail, μία κορδέλα στα μαλλιά ή εντελώς ελεύθερα καλοκαιρινά και ανέμελα, είναι το styling που θα ζήλευε και η Emmeline στο Blue Lagoon.

Συμπέρασμα : Υπερβολική η τελευταία πρόταση, αλλά μπορεί να γίνει.

Αντηλιακό μαλλιών ή λαδάκι

Δεν είναι υπερβολή το αντηλιακό για τα μαλλιά. Αν δεν το έχουμε τότε μπορούμε στις άκρες να τοποθετήσουμε λίγο λαδάκι, για να μην γίνουν άγριες από την θάλασσα και τον ήλιο. Είναι απλό. Λίγο ψέκασμα κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας μας, ή λίγες σταγόνες λαδάκι θα λειτουργήσουν σωστά και ευεργετικά.

Συμπέρασμα : Τόσο λάδι θα ρίξουμε στο κορμί μας, δεν είναι δα και τόσο χρονοβόρο να περιποιηθούμε και λίγο τα μαλλιά μας.

πηγή:pathfinder.gr

Πώς πρέπει να φροντίζουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου