Friday, 19 April, 2024
closeup picture of woman in cotton underwear showing slimming concept

Ραγάδες: Ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματος!

Ραγάδες. Ο εφιάλτης της κάθε γυναίκας. Εκτός από την κυτταρίτιδα,αρκετές γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και όσες διανύουν την περίοδο εγκυμοσύνης, στεναχωριούνται όταν στο σώμα τους εμφανιστούν οι ραγάδες. Δεν έχουν σχέση με το αν η γυναίκα είναι αδύνατη ή παχουλή. Οι ραγάδες δεν κοιτούν κιλά, ούτε ηλικία. Εμείς θα σας λύσουμε μερικές βασικές απορίες για ποιους λόγους εμφανίζονται και αν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Ποιες είναι οι αιτίες;

        Η αυξομείωση του βάρους. Όταν η γυναίκα πάρει πολλά κιλά και στην συνέχεια τα χάσει και μετά από λίγο καιρό τα ξαναπάρει, είναι πολύ πιθανό το δέρμα να σπάσει και να εμφανιστούν οι ραγάδες.
Η απότομη αύξηση ύψους στην εφηβική ηλικία.
Η εγκυμοσύνη. Μπορεί για παράδειγμα μία γυναίκα να μην έχει εμφανίσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής της ραγάδες, και αφότου μείνει έγκυος να αποκτήσει.
Η κορτιζόνη σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ευθύνεται για ραγάδες.
Η κληρονομικότητα.
Το αλκοόλ. Η συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών είναι ένας σημαντικός παράγοντας.
Το κάπνισμα
Τα γλυκά και οι λιπαρές τροφές
Το αλάτι, σε μεγάλες ποσότητες
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή χωρίς λιπαρά, ενδείκνυται, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η κατανάλωση 1.5 λίτρου νερού ημερησίως
Η αποφυγή αυξομειώσεων του βάρους. Ακόμη και αν βρίσκεστε σε δίαιτα τα κιλά θα πρέπει να τα χάνετε σιγά σιγά, και όχι απότομα.
Οι ενυδατικές κρέμες
Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούν να προλάβουν την εμφάνισή τους;

Αποτελεσματική θεραπεία υπάρχει ;

Όταν οι ραγάδες είναι πρόσφατες, μπορούν να αντιμετωπιστούν με λέιζερ. Η μεσοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει με ή χωρίς βελόνα με ειδικούς αναπλαστικούς παράγοντες, αλλά και τα χημικά peelings. Υπάρχουν ωστόσο και οι κρέμες που διατίθενται στα φαρμακεία και θα πρέπει να γίνεται χρήση για τουλάχιστον 6 μήνες δύο φορές την ημέρα. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να επισκεφθείτε τον γιατρό σας γιατί εκείνος γνωρίζει καλά ποια θεραπεία θα επιλέξει για εσάς.

Ραγάδες: Ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματος!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου