Thursday, 28 March, 2024

Συμβουλές για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

Συμβουλές για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

Ο ήλιος, η ζέστη και η θάλασσα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των μαλλιών μας. Τα κάνουν να δείχνουν θαμπά και τα αφυδατώνουν, με αποτέλεσμα να φριζάρουν, να σπάνε και να δημιουργούν ψαλίδα σε χρόνο μηδέν. Κανείς, όμως, δε θέλει ένα τέλειο summer look που θα συνοδεύεται από κατεστραμμένα μαλλιά. Και το χειρότερο; Αν δεν τα φροντίσουμε εγκαίρως, θα συνεχίσουν να συνοδεύουν και τις χειμερινές εμφανίσεις μας.

Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, εμείς ψάξαμε ανάμεσα στις αμέτρητες συμβουλές κομμωτών και αισθητικών και επιλέξαμε τις πιο εύχρηστες και αποτελεσματικές, για άνδρες και γυναίκες. Έτσι, όχι μόνο θα προστατεύσουμε τα μαλλιά μας από τους ”εχθρούς” του καλοκαιριού, αλλά και θα τα διατηρήσουμε δυνατά και λαμπερά όλο το χειμώνα. * Φοράτε πάντα καπέλο ή μαντήλι όταν κάθεστε στον ήλιο, αλλά φροντίστε αυτό να μην είναι πολύ σφιχτό ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι σας. Αν ωστόσο δε θέλετε να φορέσετε κάτι στο κεφάλι σας, ενώ ξέρετε πως θα κάτσετε αρκετή ώρα στον ήλιο, χρησιμοποιήστε προηγουμένως μία μάσκα μαλλιών με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

* Αν πάλι φύγατε χωρίς να φορέσετε τη μάσκα μαλλιών σας, μπορείτε να απλώσετε στις άκρες των μαλλιών λίγο από το κανονικό σας αντηλιακό, αλλά φροντίστε να το ξεπλύνετε καλά όταν επιστρέψετε από τη θάλασσα.

* Αποφύγετε το μπιστολάκι, το ψαλίδι για μπούκλες, το ισιωτικό μαλλιών και άλλες τέτοιες ”θερμές” ηλεκτρικές συσκευές, που επιβαρύνουν την τρίχα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν ωστόσο επιμένετε να χρησιμοποιήσετε μία τέτοια συσκευή απλώστε μια μάσκα για μετά το λούσιμο και αφήστε την καθώς θα φτιάχνετε τα μαλλιά σας.

* Αποφύγετε να λούζεστε με ζεστό νερό τώρα το καλοκαίρι, προτιμήστε χλιαρό ή ακόμα και κρύο, γιατί η επιπλέον ζέστη του νερού αφυδατώνει και την τρίχα αλλά και το δέρμα του κεφαλιού σας.

* Αποφύγετε προϊόντα μαλλιών με φορμαλδεΰδη ή αλκοόλ τα οποία ξεραίνουν και αφυδατώνουν τα μαλλιά. Προτιμήστε φυσικά προϊόντα που θα είναι πολύ απαλότερα.

* Χρησιμοποιήστε ένα ιδιαίτερα ενυδατικό σαμπουάν, που θα είναι πιο απαλό από αυτό που χρησιμοποιείτε το χειμώνα και οπωσδήποτε μαλακτική κρέμα μαλλιών. Ιδανικά είναι τα σαμπουάν με το σήμα ”αναδόμηση” ή ”ανανέωση” (”replenish”), που δυναμώνουν και θρέφουν τα μαλλιά, περισσότερο από τα σαμπουάν για όγκο.

Πηγή: www.in2life.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου