Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το σχήμα της κοιλιάς μπορεί να «αποκαλύψει» το φύλο του μωρού;

Το σχήμα της κοιλιάς της εγκυμονούσας έχει αποτελέσει θέμα διαξιφισμού μεταξύ φίλων και συγγενών, καθώς ο καθένας κάνει προβλέψεις για το φύλο του μωρού.

Ανάλογα με τον αν η κοιλιά είναι μεγάλη, φουσκωμένη, αν το μωρό είναι ψηλά ή χαμηλά, αρκετοί υποστηρίζουν πως μπορούν να προβλέψουν αν το μωρό είναι κορίτσι ή αγόρι. Πρόκειται για άλλον ένα μύθο ή κρύβεται κάποια συσχέτιση μεταξύ σχήματος κοιλιάς και φύλου;

Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποίησαν μελέτη στην οποία συμμετείχαν 104 γυναίκες, καμία από τις οποίες δεν γνώριζε το φύλο του μωρού που θα φέρει στον κόσμο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στο φύλο του μωρού και το σχήμα της κοιλιάς της γυναίκας αλλά ούτε και με το πόσο έντονη είναι η πρωινή ναυτία. Δεν παρατήρησαν επίσης κάποια σχέση ανάμεσα στο φύλο του μωρού που αναμένεται να έρθει στον κόσμο και το φύλο του μωρού από προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Όπως αναφέρουν, η μορφολογία της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα διαφέρουν από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη στην ίδια γυναίκα.

Το σχήμα της κοιλιάς μπορεί να «αποκαλύψει» το φύλο του μωρού;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου