Saturday, 20 April, 2024

Τρώγοντας υγιεινά στη δουλειά

Τρώγοντας υγιεινά στη δουλειά

Ακόμα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την ασφυκτική πίεση, το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις, μας έχει οδηγήσει να δίνουμε ελάχιστη σημασία στην ποιότητα του φαγητού που, συνήθως, προέρχεται από κάποιο delivery.

Όμως υπάρχει τρόπος να τρώμε υγιεινά στη δουλειά. Μερικές συμβουλές παρατίθεται παρακάτω:
Μην παραλείπεις το πρωινό. Πρώτη και βασική συμβουλή.
Αν δεν μπορείτε να το ετοιμάσετε το πρωί τότε πάρετε μαζί σας κάτι θρεπτικό στην δουλειά ώστε να το φας εκεί. Αν πάλι μπορείτε να σηκωθείτε 10 λεπτά νωρίτερα είναι ότι καλύτερο για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να πάρετε ενέργεια για όλη την ημέρα.
Βάλε στην τσάντα σου ένα ή δύο φρούτα. Ένας αφοσιωμένος –στην υγιεινή διατροφή- εργαζόμενος είχε πάντα μαζί του φρούτα για να φάει για δεκατιανό.

Πρόσεχε τι βάζεις μπροστά σου όταν δουλεύεις. Οι περισσότεροι τείνουν να καταναλώνουν ότι βρουν μπροστά τους όταν πεινάσουν. Αποφύγετε στο γραφείο να έχετε snack, πατατάκια κλπ… Πάρετε μερικούς ξηρούς καρπούς για να τσιμπολογήσετε. Μία μπάρα δημητριακών ή κάτι μικρό, ελαφρύ και υγιεινό.
Καφές. Τι να πει κανείς γι’ αυτό το «ναρκωτικό». Όλος ο πολιτισμός θα κατέρρεε χωρίς καφέ. Το κακό όμως είναι ότι πολύ από εμάς καταναλώνουμε περισσότερο από όσο πρέπει. Αντί για συνεχόμενα ποτήρια καφέ, πιείτε έναν και μετά φτιάξετε πράσινο τσάι με λεμόνι.
Η δουλειά για πολλούς είναι περισσότερο από το μισό της ημέρας. Αν δεν τρεφόμαστε εκεί σωστά τότε δεν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το σώμα μας. Και ακόμα πιο σημαντικό, θα καταστρέφουμε σιγά σιγά τον οργανισμό μας λόγω κακών συνηθειών στην δουλειά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου