Saturday, 20 April, 2024

Αδυνάτισμα: πώς να περιορίσετε τα γλυκά χωρίς να τα… στερηθείτε

Υπάρχουν στιγμές που θέλετε κάτι γλυκό να δοκιμάσετε αλλά… ο κίνδυνος να χαλάσετε τη σιλουέτα σας λειτουργεί αποτρεπτικά.

Όμως, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, έχετε τη δυνατότητα να καταναλώσετε ορισμένα γλυκίσματα που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, τα οποία… εισφέρουν με την κατανάλωση τους στην προσπάθεια που καταβάλλετε για απώλεια περιττών κιλών και εν γένει, στο αδυνάτισμα σας!

Τα περισσότερα γλυκά εδέσματα του εμπορίου, πραγματικά μπορούν εύκολα να σας προσθέσουν κιλά. Όμως, μπορείτε να παρασκευάσετε μόνοι σας γλυκά σνακς τα οποία δεν θα σας προσθέσουν υπερβολικές θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σας αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ή/και σε πρωτεΐνες.

Ποια είναι αυτά; Ενδεικτικές περιπτώσεις γλυκών που, συγκριτικά με αυτά τα οποία περιέχουν πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά (στοιχεία αρνητικά για τον οργανισμό σας), μπορούν τελικά να λειτουργήσουν ευεργετικά για εσάς και φυσικά, να μην «χαλάσουν» τη σιλουέτα σας, είναι τα εξής:

Κράκερς με φυστικοβούτυρο

Συνδυάζοντας το αλμυρό με το γλυκό στοιχείο, αυτό το σνακ θα σας εκπλήξει γευστικά. Αγοράστε cream crackers χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλείψτε τα με φυστικοβούτυρο και το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό για τον ουρανίσκο σας. Πολλοί/ές, όχι τυχαία, τα συνδυάζουν και με ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, λαμβάνοντας παράλληλα και την απαραίτητη για τον οργανισμό ποσότητα ασβεστίου.

Ποπ κορν με σοκολάτα

Το συγκεκριμένο σνακ γίνεται εύκολα στο σπίτι και αποτελεί ένα ιδανικό γλύκισμα που δεν παχαίνει πολύ και δεν έχει πολλά, ανεπιθύμητα λιπαρά. Φτιάξτε το ποπ κορν ως συνήθως με ελάχιστο ελαιόλαδο και λιώστε κουβερτούρα σοκολάτας υγείας. «Λούστε» με τη λιωμένη σοκολάτα τα σπιτικά ποπ κορν, αφήστε τα να κρυώσουν και… απολαύστε τα χωρίς πολλές τύψεις, καθώς παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση.

Γρήγορο γλύκισμα με γιαούρτι

«Τιμώντας» την παράδοση, ένα ιδανικό γλύκισμα για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αποτελεί ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών μαζί με κομμένα σε μικρά κομμάτια φρούτα της επιλογής σας.

Φρούτα βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα

Αποτελούν ένα γλύκισμα όλο… υγεία που φτιάχνετε γρήγορα και εύκολα. Με λιωμένη κουβερτούρα από σοκολάτα υγείας, ένα μπολάκι με φρούτα εποχής, βουτηγμένα μέσα σε αυτή, μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας και ταυτόχρονα να νιώσετε πλούσια γλυκιά γεύση χωρίς πολλές τύψεις.

Φρούτα με… τυρί

Οι παλαιότεροι/ες συνδύαζαν τα φρούτα με τα, ιδιαίτερα λιπαρά, τυριά της εποχής. Εσείς μπορείτε να αγοράσετε ένα τυρί cottage, να του προσθέσετε λίγο μέλι και να το μετατρέψετε σε ένα ιδανικό «ντιπ» μέσα στο οποίο μπορείτε να βουτήξετε οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας. Προτιμήστε φυσικά, φρούτα της εποχής από ελληνικές σοδειές.

Φρούτα… ψητά

Αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς τα λιπαρά, μην διστάσετε να κόψετε ένα φρούτο, όπως για παράδειγμα ένα μήλο, να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να το βάλετε σε ήδη ζεσταμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο. Αφήστε τα για περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την απόδοση του φούρνου, ρίξτε όταν ετοιμαστεί μια κουταλιά μελιού (αν είστε λάτρης των πολύ γλυκών γεύσεων) και λίγη κανέλα και… αφήστε τη γεύση σας να απογειωθεί! Ειδικά το μήλο μπορεί να συνδυαστεί και με κομμάτια αχλαδιού ή και να το ραντίσετε με λίγο χυμό από πορτοκάλι ή/και λεμόνι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου