Απειλή για τη δημόσια υγεία η παγκόσμια αύξηση στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων

Μια νέα σειρά τριών άρθρων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet» εντοπίζει ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) εκτοπίζουν τα φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και γεύματα, υποβαθμίζουν την ποιότητα της διατροφής και συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών. Τα UPFs είναι εμπορικά προϊόντα κατασκευασμένα από φθηνά βιομηχανικά συστατικά, όπως υδρογονωμένα έλαια, καθώς και πρόσθετα … Continue reading Απειλή για τη δημόσια υγεία η παγκόσμια αύξηση στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων