Thursday, 28 March, 2024

Δεν είναι βρώσιμες τελικά οι μπάμιες σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων!

Με πρωτοφανείς αλλαγές προχώρησε χθες στη δημοσίευση καταλόγου τροφίμων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) σε ετήσια έκθεση για το γίγνεσθαι των ποτών και τροφίμων

Έκπληξη προκάλεσαν νέες τροφές οι οποίες κατάφεραν να μπουν στον κατάλογο των κατάλληλων προς βρώση τροφών, ενώ εκτός μένουν φαγητά και ουσίες που μέχρι σήμερα καταναλώνονταν ευρέως.

Μη βρώσιμες λοιπόν από σήμερα οι μπάμιες, σύμφωνα με τον F.A.O. γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια αγορά. Αιτίες για την απομάκρυνση του πράσινου αγγειόσπερμου, ποώδους φυτού από τη λίστα αποτέλεσαν ο συνδυασμός του ότι είναι τριχωτό και ταυτόχρονα εξαιρετικά βλεννώδες και συνεπώς ακατάλληλο για ανθρώπους.

Άλλα φαγητά που δεν βρίσκονται πλέον στη λίστα με τις κατάλληλες τροφές είναι η λουκουμόσκονη, και τα τρίμματα χρυσού που ορισμένοι προσθέτουν στην σαλάτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σημειώνουμε πως η λουκουμόσκονη είχε συμπεριληφθεί εκ παραδρομής μόλις στον τελευταίο κατάλογο καθώς η λέξη μοιάζει με φαγητό, ενώ τα τρίμματα χρυσού αφαιρούνται μετά από 75 χρόνια παρουσίας τους στον εν λόγω κατάλογο. Αντίθετα, νέες τροφές που χαρακτηρίζονται πλέον ως κατάλληλες είναι οι ακρίδες, το ιπποφαές, η ψαρόκολλα, τα φινιστρίνια και το καναβούρι. Έκπληξη προκάλεσε η μη είσοδος του μακεδονικού χαλβά, ιδιαίτερα μετά το σκληρό αγώνα που έχει καταβάλει η ένωση παραγωγών χαλβά να πείσει πως η άμμος είναι εντελώς ακίνδυνη και φυσική τροφή.

Φήμες που μιλούν για γνωστή εταιρία γενετικά τροποποιημένων τροφών να προσπαθεί ήδη να παρασκευάσει τριχώδη φασόλια τα οποία στη συνέχεια θα εμπλουτίσει με γενετικό κώδικα μυξών προς το παρόν ελέγχονται. Τέλος, σημαντικό για τη χώρα μας είναι ειδικό 15σέλιδο αφιέρωμα που περιλαμβάνει η έκθεση του F.A.O. με την παγκόσμια ανησυχία για το αν θα παραμείνει η Φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Δεν είναι βρώσιμες τελικά οι μπάμιες σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου