Friday, 19 April, 2024

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι

Το πιο υπέροχο, δροσιστικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι! Αν τα παιδιά σας ή και σεις δεν είστε λάτρεις του γιαουρτιού που κάνει καλό στην υγεία

βάλτε το στο γλυκάκι αυτό, και θα το τρώτε με ευχαρίστηση! Μπαίνει και στην κατάψυξη και γίνεται σαν τούρτα παγωτό!
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (ή άλλα αρεσκείας σας. Τέλεια παραλλαγή, ειδικά αν μπει κατάψυξη, είναι τα cookies και γίνεται φανταστική τούρτα παγωτό, σαν του ζαχαροπλαστείου).
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, μία βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
700 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα *ή τρούφα της επιλογής σου ή ινδοκάρυδο… αν το θέλεις λευκό! Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με φιλέ αμύγδαλο, με ζελέ της αρεσκείας σας ή μαρμελάδα… Φαντασία να υπάρχει και αναλόγως κάθε φορά την όρεξη!
Εκτέλεση
Χτυπάμε το γιαούρτι για πέντε λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθεί με το γιαούρτι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Συμπληρώνουμε τη βανίλια.
Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα. Αν θέλουμε να μαλακώσουν λίγο, τα βουτάμε σε γάλα ή χυμό ελαφρώς.
Από πάνω τους ρίχνουμε λίγο από το μείγμα, μέχρι να σκεπαστούν. Στρώνουμε κι άλλα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε κι άλλο μείγμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο πράγμα. Πάνω στην τελευταία στρώση μείγματος πασπαλίζουμε το σακουλάκι της τρούφας ή ινδοκάρυδο… Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να «δέσει» το γλυκό. Μετά από δύο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν μπει στην κατάψυξη, το βγάζετε, αφήνετε ελαφρώς να ξεπαγώσει και τρώγεται ως τούρτα παγωτό!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου