Thursday, 28 March, 2024

Περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; 3 ιδέες για να τα κάνεις απίθανα γλυκά!

Οι  γιορτές τελείωσαν, αλλά τα φαγητά όχι. Ιδιαίτερα τα γλυκά… Δες τι μπορείς να κάνεις ώστε να τα “εκμεταλλευτείς”

με τον πιο εύκολο και νόστιμο τρόπο.

Πόσα μελομακάρονα μπορεί να φάει κανείς; Πόσους κουραμπιέδες; Φτάνει πια… Κι όμως.. Υπάρχει τρόπος να τα ευχαριστηθείς με άλλη μορφή.

1.Χρησιμοποίησέ τα ως βάση για τσίζκεικ αντί για τα κλασσικά μπισκότα. Η γεύση τους θα δώσει στην όλη συνταγή το “κάτι άλλο” που θα κάνει όσους το δοκιμάσουν να “ψάχνονται”.

Για τη βάση

Κουραμπιέδες που περίσσεψαν και δυο τρία μπισκότα Oreo χωρίς τη γέμιση ή τα κλασικά digestive

75 γρ βούτυρο

Για την κρέμα

300 γρ κρέμα τυρί

500 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ ζάχαρη άχνη

Και ότι διαλέξετε από πάνω για διακόσμηση (μαρμελάδα, μπισκότα…)

Εκτέλεση

Αλέθουμε τους κουραμπιέδες, με τα Oreo ή τα digestive, και λιώνουμε το βούτυρο.

Στρώνουμε τα αλεσμένα μπισκότα σε μια φόρμα 26 εκ. με λαδόκολλα και από πάνω ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο για να δημιουργηθεί η βάση. Βοηθάμε στο να γίνει η επιφάνεια της ομαλή πατώντας την με τον πάτο ενός ποτηριού. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για να φτιάξουμε την κρέμα σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυριού και την ζάχαρη άχνη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε καλά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα μπισκότα για την κρέμα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και τοποθετούμε την κρέμα απλώνοντας την καλά. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα να σφίξει καλά η κρέμα.

Μετά από μια ώρα το βγάζουμε και διακοσμούμε όπως εμείς θέλουμε.

2.Επίσης αντί για μπισκότα, σε κλασικό μωσαϊκό (κορμό). Η υπόλοιπη συνταγή μπορεί να πάει όπως έχει, αλλά το μείγμα των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων θα απογειώσει το αποτέλεσμα. Εδώ μπορείτε να βάλετε μείγμα, κουραμπιέ και μελομακάρονα, ζαχαρούχο γάλα, καρύδια, δύο κουταλιές γλυκό κουταλιού (ταιριάζουν καρυδάκι ή βύσσινο τέλεια!) κακάο, κουβερτούρα, όλα ανακάτεμα, πλάστε σε σχήμα κορμού ή ακόμη και τρουφάκια αν επιθυμείτε, και καλύψτε με κακάο ή τρούφα και ινδοκάριδο! Απόλαυση!

3.Ως βασικό υλικό σε σοκολατάκια παντός είδους. Λιώσε μία κουβερτούρα, βάλε μέσα σε ένα μπολ κομμάτια κουραμπιέ ή μελομακάρονων ή και τα δύο, καρύδια, τρούφα και πλάσε σε σοκολατάκια. Κάλυψε με κουβερτούρα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο γάλα και βούτυρο! Τέλεια!

Μπορείτε να τα κάνετε ακόμη βάση για τούρτες, με λίγο σιρόπιασμα… και η φαντασία… ότι άλλο δημιουργήσει!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου