Tuesday, 19 March, 2024

Ποια είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την καρδιαγγειακή υγεία

Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι προφανές όμως

ότι τα προβλήματα υγείας της καρδιάς έχουν γίνει πιο εμφανή τώρα από ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο καθώς η καρδιακή νόσος αυξάνεται.

Οι ελεγχόμενοι παράγοντες στη ζωή μας περιλαμβάνουν:

Καλή διατροφή
Διατηρώντας το βάρος μας υπό έλεγχο Ιατρικοί ερευνητές παγκοσμίως έχουν δημοσιεύσει κυριολεκτικά χιλιάδες μελέτες που δείχνουν ότι ακολουθώντας ένα υγιές πρόγραμμα, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αναζητήστε αυτά τα θρεπτικά συστατικά για την υγεία της καρδιάς και συμπεριλάβετε τα στη διατροφή σας, κατά προτίμηση μέσω φυσικών πηγών:

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Τα ωμέγα 3 είναι ίσως το πιο γνωστό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο. Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία έχουν μελετηθεί από μερικά από τα πιο διάσημα ιδρύματα και τα ευρήματά τους έχουν αναφερθεί σε κυριολεκτικά χιλιάδες από τα καλύτερα ιατρικά και επιστημονικά περιοδικά. Τα δύο πιο σημαντικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που βοηθούν στην υποστήριξη μιας υγιούς καρδιάς είναι το (EPA) και το (DHA). Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι τα Ωμέγα 3 εμπλέκονται στη σωστή λειτουργία κάθε κυττάρου, ιστού και οργάνου στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των μελετών επικεντρώθηκε στις κάρδιο-προστατευτικές ιδιότητες των Ωμέγα 3. Το CBDoil https://easyhemp.gr/proionta-cbd-oil/eleo-kannavis-cbd-oil-shop/ αποτελεί μια εξαιρετική πηγή λήψης Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και να δείτε θεαματικά αποτελέσματα στην υγεία σας όπως και με άλλα προϊόντα κάνναβης https://easyhemp.gr/. Υπάρχουν επίσης ισχυρές ενδείξεις από διάφορες μελέτες που υποδηλώνουν ότι τα DHA και EPA με τη μορφή συμπληρωμάτων ιχθυελαίου μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, επιβραδύνοντας τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, ελαττώνοντας ελαφρώς την αρτηριακή πίεση και υποστηρίζοντας έναν υγιή καρδιακό ρυθμό.

Συνένζυμο Q10 (CoQ10)
Το συνένζυμο Q10 υπάρχει στα περισσότερα ανθρώπινα κύτταρα. Είναι μια βιταμίνη που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα. Στα μιτοχόνδρια κάθε ανθρώπινου κυττάρου, η τροφική ενέργεια μετατρέπεται σε ενέργεια με τη βοήθεια του CoQ10. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το 95% του συνόλου της ενεργειακής απαίτησης του ανθρώπινου σώματος μετατρέπεται με τη βοήθεια του CoQ10. Η καρδιά και το συκώτι έχουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις. Το συνένζυμο Q10 δρα επίσης ως αντιοξειδωτικό και χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Ενώ ο οργανισμός παράγει το δικό του CoQ10, τα επίπεδα αναφέρονται ότι μειώνονται με την ηλικία και ότι είναι χαμηλά σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. Τα επίπεδα CoQ10 στο σώμα μπορούν να αυξηθούν με τη λήψη συμπληρωμάτων.

Φολικό οξύ
Το φολικό οξύ είναι μια μορφή της υδατοδιαλυτής βιταμίνης Β9 που βρίσκεται σε εσπεριδοειδή, ντομάτες, λαχανικά και προϊόντα σιτηρών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξημένες ομοκυστεΐνες μπορεί να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσουν τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και να σχηματίσουν θρόμβους. Το φολικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει υγιή επίπεδα ομοκυστεΐνης. Το διαιτητικό φολικό οξύ και οι βιταμίνες B-6 και B-12 έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στη διάσπαση της ομοκυστεΐνης. Τα συμπληρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν η δίαιτα δεν παρέχει αρκετά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου