Tuesday, 23 April, 2024

Το έξυπνο κόλπο αυτής της μαμάς για να τρώνε τα παιδιά της πάντα υγιεινά

Πασχίζετε και εσείς για να φάνε τα παιδιά σας φρούταή να επιλέξουν ένα υγιεινότερο σνακ;
Είναι αλήθεια πως τα παιδιά δύσκολα θα διαλέξουν ένα λαχανικό ή ένα φρούτο έναντι της σοκολάτας και των μπισκότων, αλλά αυτή η μαμά κατάφερε να κάνει τα παιδιά της να επιλέγουν υγιεινά σνακ με έναν πολύ έξυπνο τρόπο.

Όπως γράφει στη σελίδα της στο Facebook, “The Eager Teacher”, κάθε Κυριακή μετά τα ψώνια της εβδομάδας ετοιμάζει το φαγητό που θεωρείτε “self-serve”, εκείνο το φαγητό, δηλαδή που μπορούν τα παιδιά να τρώνε χωρίς να ρωτήσουν τους γονείς τους και όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι κάνει; Πλένει τα λαχανικά και τα φρούτα, τα καθαρίζει και τα κόβει (αν χρειάζεται) και τα τοποθετεί σε βαζάκια και μπολάκια. Έτσι τα παιδιά ξέρουν τι μπορούν να φάνε κάθε φορά και πού να το βρουν.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό, όπως η ίδια γράφει, έχει πάντα έτοιμο ένα σνακ για το σχολείο. «Αν κάποιο βράδυ αργήσουμε να κοιμηθούμε ή δεν προλάβω να ετοιμάσω το κολατσιό τους για το σχολείο, ανοίγω το ψυγείο μου και έχω πάντα εύκαιρο κάτι μικρό και νόστιμο για να πάρουν μαζί τους- και είναι και κάτι που σίγουρα θα φάνε». «Υπάρχει κάτι… μαγικό στο να έχουν τα παιδιά πάντα κάτι έτοιμο να τσιμπολογήσουν» καταλήγει και εμείς -πιθανότατα- θα αρχίσουμε να ακολουθούμε τη συμβουλή της…

Δείτε τη φωτογραφία με την επιτυχημένη ιδέα της

Πηγη infokids

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου