Friday, 29 March, 2024

Τα ψέματα που λέτε στον εαυτό σας για την καθαριότητα

Τα ψέματα που λέτε στον εαυτό σας για την καθαριότητα

«Ο νεροχύτης μου καθαρίζεται όση ώρα πλένω τα πιάτα»
Όχι αρκετά. Κάθε φορά που τρίβετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια (για να μην αναφέρουμε την σανίδα που χρησιμοποιείτε για να κόψετε το ωμό κρέας) η βρωμιά και τα βακτήρια παραμένουν στους τοίχους του νεροχύτη σας. Για να είναι λοιπόν αστραφτερός και καθαρός χρειάζεται την αμέριστη προσοχή σας.

«Δεν χρειάζεται να αδειάζω την σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας μέχρι να είναι πλήρης»
Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά πρέπει να πετάτε την σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας όταν η βρωμιά και η σκόνη ξεπερνάει τα τρία τέταρτα. Σε αντίθετη περίπτωση, η αναρρόφηση μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή.

«Δεν πειράζει αν ξεχάσω να κλείσω τον θάλαμο απορρυπαντικού στο πλυντήριο πιάτων μου»
Κάντε τον κόπο να τσεκάρετε αν έχετε κλείσει το καπάκι όπου μπαίνει το απορρυπαντικό και μετά πατήστε το κουμπί «Start.» Αν το αφήσετε ανοιχτό το απορρυπαντικό θα χυθεί έξω από τον θάλαμο, θα στάξει στο κάτω μέρος της μηχανής, θα μείνει κάτω από τον αγωγό όταν το νερό αρχίσει τον ψεκασμό και ναι μεν θα αφήσει τα πιάτα σας υγρά αλλά δεν θα είναι καθαρά.

«Το να φοράω τα παπούτσια μου στο σπίτι δεν είναι τόσο κακό»
Ένα χαλάκι μπροστά στην πόρτα τους σπιτιού σας είναι από τα πιο έξυπνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να περιορίσετε στο μισό την σκόνη και την βρωμιά που μπαίνει στο σπίτι σας. Το bonus; Αυτό σημαίνει λιγότερο καθάρισμα για εσάς!

«Άφησα το σφουγγαράκι του μπάνιου μου να στεγνώσει εντελώς και είναι μια χαρά»
Αυτά τα «αφράτα εργαλεία» του ντους περιέχουν βακτήριο για τα οποία το ζεστό και υγρό περιβάλλον του μπάνιου είναι ότι πρέπει για να αναπτυχθούν. Πρέπει να πετάτε τα σφουγγαράκια του μπάνιου κάθε τρεις με τέσσερις βδομάδες.

«Μπορώ να χρησιμοποιώ το απορρυπαντικό του πλυντηρίου και για πλύσιμο στο χέρι»
Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο για υφάσματα που απαιτούν μια πιο λεπτή αφή. Τα ένζυμα που βρίσκονται στα απορρυπαντικό πλυντηρίου μπορεί να «φάνε» ίνες, όπως το μαλλί και το μετάξι, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό καθαριστικό για τα ευαίσθητα ρούχα.

«Δεν χρειάζεται να αλλάζω τα σεντόνια μου μια φορά την εβδομάδα.»
Ιδρώνετε ενώ κοιμάστε. Ο ιδρώτας αυτός λοιπόν συσσωρεύεται στα σεντόνια και μπλοκάρει το δέρμα σας. Με την πάροδο του χρόνου επίσης τα ακάρεα της σκόνης συσσωρεύονται στα σεντόνια σας και μπορεί να επιδεινώσουν τις αλλεργίες σας. Σε κάθε περίπτωση ένα δροσερό και καθαρό κρεβάτι είναι απαραίτητο για όλους.

«Το ξύδι είναι μαγικό! Είναι φυσικό και καθαρίζει τα πάντα!»
Όχι όσο νομίζετε. Το ξύδι μπορεί να χαράξει τη φυσική πέτρα (όπως τον ακριβό γρανίτη), να καταστρέψει το φινίρισμα στα ξύλινα πατώματα και απλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό της αφαίρεση ορισμένων λεκέδων από τις επιφάνειες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου