Thursday, 28 March, 2024

Από το Τhe Voice… στην Τούμπα: Ο συνθέτης που ετοιμάζει ύμνο του ΠΑΟΚ για τους αδικοχαμένους οπαδούς των Τεμπών

Πήγε στο Τhe Voice και προκάλεσε «σoκ» στην Έλενα Παπαρίζουν όταν της είπε ότι είναι συνθέτης της. Ο Θεσσαλονικιός τραγουδιστής

αποκαλύπτει στο Seleo, ότι είχαν γνωριστεί με την Έλενα Παπαρίζου, ενώ μιλάει για τον νέο ύμνο του ΠΑΟΚ που ετοιμάζει και για το τραγούδι που έγραψε για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Επίσης αποκαλύπτει, ότι ετοιμάζει ένα δίσκο με κοινωνικά τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Καρράς…

Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού

Ο Μίλτος Ιωαννίδης είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και τραγουδάει από τα 15 του. Πριν λίγες ημέρες, σχολιάστηκε ιδιαίτερα η εμφάνιση του στο The Voice, καθώς η στιγμή που αποκάλυψε στην Έλενα Παπαρίζου ότι είναι ο συνθέτης της, δημιούργησε ιδιαίτερη αντίδραση στην τραγουδίστρια. Η Έλενα Παπαρίζου, ακούγοντας τον να ερμηνεύει το «Θάλασσες», γύρισε και τον διεκδίκησε από τον Κωστή Μαραβέγια, που γύρισε και αυτός. Όμως στα «Βattles» η Έλενα Παπαρίζου, αποφάσισε να συνεχίσει άλλος παίκτης, αντί του Μίλτου Ιωαννίδη.

Η συμμετοχή του Μίλτου Ιωαννίδη στο The Voicepaparizou«H Έλενα μπορεί και να φοβήθηκε να με περάσει, για να μην κατηγορήσουν ότι είναι στημένο»

Ο Μίλτος Ιωαννίδης συνεργάστηκε με την Έλενα Παπαρίζου, γράφοντας μουσική στο τραγούδι «Επιτέλους Μόνη» που συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο δίσκο της. «Η Έλενα είναι πολύ ντόμπρο άτομο. Ίσως είχε τους δικούς της λόγους που δεν με επέλεξε στα  «Βattles». Μπορεί και να φοβήθηκε, γιατί αν με περνούσα, μπορεί ο κόσμος να μας κατηγορήσει ότι είναι στημένο. Το ότι μπήκα στο παιχνίδι και ήμουν συνθέτης της Έλενας, μπορεί να λειτούργησε και αρνητικά» δηλώνει ο Μίλτος Ιωαννίδης στο Seleo. Ωστόσο, ο ίδιος αποκαλύπτει στο Seleo, ότι είχαν γνωριστεί με την τραγουδίστρια στην παρουσίαση του δίσκου της, στο οποίο συμμετείχε συνθετικά. «Με την Έλενα είχαμε γνωριστεί πριν 3 χρόνια, όταν είχε βγει ο δίσκος. Η αλήθεια είναι ότι δεν με θυμόταν φατικά, τότε είχα μακρύ μαλλί εγώ και είχα και κάποια παραπάνω κιλά. Εντάξει, αν σε δει κάποιος μια φορά, που να σε θυμάται».

O Mίλτος Ιωαννίδης, αν και δεν πέρασε στα «Βattles», νοιώθει ότι μόνο κερδισμένος είναι από το παιχνίδι. «Πήγα για να με γνωρίσει ο κόσμος. Αρχικά μέσα σε δυο ημέρες πήρε 15.000 views το «Επιτέλους Μόνη», ένα κομμάτι που πιστεύω αδικήθηκε. Μπήκαν στην διαδικασία να δουν ποιος είναι ο Μίλτος Ιωαννίδης. Μπήκαν στο youtube με έψαξαν, είδαν το βιογραφικό μου, αυτός ήταν και ο σκοπός μου». Ενώ αναφέρει, πως οι προτάσεις μετά την εμφάνιση του είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. «Το μυστικό σε κάθε όνειρο είναι η υπομονή και η επιμονή, δηλαδή όταν «τρως» μια πόρτα, να χτυπάς άλλη. Θα με πείραζε αν δεν γυρνούσε κανείς αλλά δεν θα με σταματούσε. Πέρασε από το μυαλό μου τι θα πει ο κόσμος αν κοπώ, αλλά δεν ήταν ικανό να με κάνει να μην πάω στο παιχνίδι» δηλώνει ο 30χρονος.

Η βραδιά στο «Πλατώ» που ξεκίνησαν όλα…

Γράφει τραγούδια από 15 ετών και έχει σπουδάσει 12 χρόνια μουσική, αποκτώντας τρία πτυχία. Ωστόσο, όπως όλα τα παιδιά άργησε να πει στους γονείς του, ότι γράφει τραγούδια, καθώς ντρεπόταν. Όμως το ”απότομα”, ένα βράδυ στο ιστορικό μαγαζί «Πλατώ» στη Θεσσαλονίκη. «Η αδελφή μου είναι 4,5 χρόνια μικρότερη από μένα. Τραγουδάει και αυτή και έχει πολύ καλή φωνή, αλλά δεν της αρέσει ο χώρος. Όταν ήμουν 15 ετών, είχε μια μουσική εκδήλωση με το ωδείο της στο «Πλατώ», μια ιστορική μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, στην Χαριλάου. Στο διάλειμμα της εκδήλωσης, πήρα το μικρόφωνο και την κιθάρα και είπα δυο δικά μου τραγούδια. Για πρώτη φορά με άκουγαν όλοι να τραγουδάω, ακόμα και οι γονείς μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, μπήκε το μικρόβιο και άρχισα να το ψάχνω ακόμα πιο πολύ. Στα 17 μου άρχισα να τραγουδάω στο Fix στην Καλλιθέα δίπλα σε πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες και έπειτα τραγούδησα σε πολλά μαγαζιά, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας».

 Ένα τραγούδι για τα παιδιά του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και ο νέος ύμνος του ΠΑΟΚ

Ο Μίλτος δηλώνει φίλαθλος του ΠΑΟΚ και όχι οπαδός. Η ιστορία με τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, τον είχε ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα και αποφάσισε μαζί με τον συνεργάτη του, Γιώργο Πηλιανίδη, να γράψουν ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτά τα παιδιά. Ο ίδιος εκτός από την σύνθεση, ερμηνεύει και το κομμάτι. «Το πρώτο μου ηθικά μεγάλο κομμάτι, ήταν η ”Πόλη της Σιωπής”. Ένα τραγούδι για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη το 1999. Είναι μια μεγάλη διαδικτυακή επιτυχία και το τραγουδούν κάθε χρόνο στην Τούμπα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ έχει κατακτήσει και 13 διαδικτυακά βραβεία. Αυτό ξεκίνησε τελείως αυθόρμητα. Ο στιχουργός του τραγουδιού, ο Γιώργος Πηλιανίδης, είχε γράψει ένα στιχάκι για ένα παιδί που σκοτώθηκε στην Αμερική αλλά δε το είχε ολοκληρώσει ποτέ. Μια ημέρα, μας ήρθε να γράψουμε κάτι για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και ο Γιώργος συνέδεσε στιχουργικά το περιστατικό εκείνο με των παιδιών του ΠΑΟΚ». Πέρυσι θα παρουσίαζαν επίσημα το τραγούδι στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα, αλλά μια ημέρα πριν τον αγώνα, ακυρώθηκε η εκδήλωση. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα όμως, ετοιμάζει μια μεγάλη εκδήλωση για να παρουσιάσει το τραγούδι για τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη. Η μεγάλη έκπληξη είναι, ο νέος ύμνος του ΠΑΟΚ.

«Ετοιμάζουμε μια συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Εκεί θα παρουσιάσουμε τραγούδι «Η πόλη της σιωπής» και σκεφτόμαστε να υπάρχει ένα cd που θα περιέχει και έναν νέο ύμνο για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ, δεν έχει επίσημο ύμνο, για αυτό με δικιά μου πρωτοβουλία έχω γράψει για ένα ύμνο του ΠΑΟΚ, που ίσως τον προτείνω και στην ΠΑΕ».

Η πόλη της Σιωπής

Τα τραγούδια για την Κύπρο και ο κοινωνικός δίσκος με τον Βασίλη Καρρά

Γενικά στον Μίλτο, του αρέσει να γράφει και κοινωνικά τραγούδια. Ήδη έχει στο ενεργητικό του τρία τραγούδια αφιερωμένα στον αγώνα της Κύπρου που ερμήνευσε ο Βασίλης Καρράς. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Επίσης, στο τελευταίο δίσκο του Νότη Σφακιανάκη, ενορχήστρωσε το τραγούδι «Μάνα Γη».  «Είχα προβληματισμό μέσα μου από μικρό παιδί, δεν με ενδιέφερε μόνο η διασκέδαση. Έχω ευαισθησίες για πολλά κοινωνικά θέματα. Είμαστε γενικά ευαισθητοποιημένοι με τα εθνικά θέματα εγώ και ο συνεργάτης μου, ο Γιώργος Πηλιανίδης. Ο Γιώργος είχε γράψει και παλιότερα κομμάτι για την Κύπρο, που το είπε ο Νότης Σφακιανάκης, τα «Τέλη Καλοκαιριού».

Με τον Βασίλη Καρρά, έχει μια ιδιαίτερη σχέση, καθώς γνωρίζονται  6 χρόνια και στο τελευταίο δίσκο του Βασίλη Καρρά, ο Μίλτος Ιωαννίδης συμμετέχει ως συνθέτης. «Πλέον συνεργαζόμαστε 6 χρόνια με τον Βασίλη Καρρά και τον θεωρώ καλλιτεχνικό μου πατέρα. Ο ίδιος μου έχει δώσει και ένα χώρο, στο χωριό της Ειρήνης, για να έχω το δικό μου studio. Με τον Βασίλη Καρρά έχουμε ετοιμάσει και έναν ολόκληρο δίσκο με κοινωνικά τραγούδια, τα οποία τα ερμηνεύει ο ίδιος και αναμένεται κάποια στιγμή να κυκλοφορήσειι».

Ο Βασίλης Καρράς τραγουδάει τα τραγούδια για την Κύπρο στην εκπομπή «Στην υγεία μας»

deadnews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου