Saturday, 20 April, 2024

Αυτά είναι τα κανάλια που θα κλείσουν

Βόμβα έριξε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων έκανε σαφές πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόνο 4 ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Τα δεδομένα άλλαξαν πλήρως, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμενόταν ότι εκτός από τα 4 κανάλια γενικού περιεχομένου θα λειτουργούσαν και αλλά ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ωστόσο με βάση την ενημέρωση που έγινε κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει, καθώς η νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας στο σύνολο.
Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο του Παππά, αυτά τα 4 κανάλια θα έχουν 400 εργαζόμενους το ελάχιστο το καθένα και μοναδικό κριτήριο θα είναι η βιωσιμότητά τους.
Ποια κανάλια κινδυνεύουν όμως με λουκέτο;
Τρία κανάλια φαίνεται να διασφαλίζουν τη θέση τους και να οδεύουν «προς άδεια»(Star,Alpha,Ant1) και πέντε «προς κλείσιμο»(Mega,ΣΚΑΙ,ΑΡΤ,Μακεδονία,”Ε”), σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
MEGA. Ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα διαθέτει το 32,73%, ο ΔΟΛ του Στ. Ψυχάρη το 22,11%, η BNP Paribas 4,88%, η GS Bank 4,8% και η Benbay του Β. Ρέστη 3,19%. Μερίδιο έχουν επίσης και οι offshore Moongold Investments 3,32%, Goodlass Investments 3,26%, Baltazzi Investments 3,26%, Opalton Investments 3,26%, Saran Holdings 2,81%, Elkin Holdings 2,33%, Προμηθέας Gas του Δ. Κοπελούζου 1,47%, Premier LTD 1,31% και άλλες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα.
ANTENNA. Ανήκει στην Αntenna New Technologies LTD, η οποία ελέγχεται από το Αntenna Group. Μέτοχοι του Αntenna Group είναι οι εταιρείες Holnest Investments LTD (Μ. Κυριακού) με 25,36%, Globecast Investments LTD (Θ. Κυριακού) με 24,88, Praxis Global Holdings Ltd (Αθηνά Κυριακού) με 24,88% και AltaVista Global Holdings (Ξεν. Κυριακού) με 24,88%.
STAR. Τις μετοχές ελέγχει η Star Επενδυτική (Dasen Holdings limited 70,22% – Moorefields 28,19% κ.ά.).
Ο Alpha ανήκει στην Alpha Media Group Limited, η οποία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τη Sixomen LTD (Δημ. Κοντομηνάς 55,79%, ΔΕΜΚΟ 34,32%, Interfinance 9,9%).
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΣΚΑΪ TV είναι η Ειδήσεις Ντοτ Κομ, η οποία ελέγχεται από τη Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις (Γ. Αλαφούζος 90%, Γ. Κυριακίδης 8,8%, Ελ. Σκούρα 1,2%).
Ε-TV. Ο πρώην 902 TV ελέγχεται από τη Ραδιοτηλεοπτική, της οποίας μέτοχος είναι η A-Orizon Media Ltd 100% (Nalotia Ventures 100%). Μέτοχοι της Nalotia είναι οι Dr. Khaled Hamvi με 95%, Σερ.Φυντανίδης με 1% (πριν αποβιώσει) και άλλα φυσικά πρόσωπα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV. Μετέχουν με 19,69% οι ΕΠΕ Τηλεθέαση και Ραδιοτηλεοπτικές Συμμετοχές και με 18,9% οι Τηλεοπτικές Δραστηριότητες. H Παν. Ξυπολιά έχει το 21,25%, ο Γ. Καμπυλαύκας το 18,9% και η Βέρα Χαλκίδη το 1,56%.
ΑΡΤ ΤV συμφερόντων Γιώργου Καρατζαφέρη.
Είναι σαφές ότι από τα 8 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας τα 4 θα κλείσουν (εαν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις). Ποια θα είναι αυτά; Όλα δείχνουν οτι τελικά ΤΡΙΑ από τα υπάρχοντα κανάλια θα μείνουν με άδεια και πιο συγκεκριμένα το STAR συμφερόντων της Οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο Alpha συμφερόντων Δ.Κοντομηνά(με την βοήθεια του Λ.Λαζόπουλου) και ο Ant1 συμφερόντων του Μ.Κυριακού (και γερμανικών κεφαλαίων) καθώς ο δεύτερος σταθμός που ελέγχει το “Μακεδονία TV” θα κλείσει (ως πανελλαδικής εμβέλειας). Η 4η άδεια θα δοθεί σε κάποιον νέο “παίκτη” που μπορεί να είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, μπορεί ο Τούρκος επιχειρηματίας που ενδιαφέρθηκε ή και κάποιος άλλος. Αυτό σημαίνει ότι οδεύουν για κλείσιμο ο ΣΚΑΙ TV συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, το Mega στο οποίο κυρίως δραστηριοποιείται πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης και η οικογένεια Μπόμπολα, το E TV(με επιρροές στον Ε.Βενιζέλο), το Μακεδονία TV και το ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Αυτά είναι τα κανάλια που θα κλείσουν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου