Friday, 29 March, 2024

Ζητούνται «διαστημικοί» εθελοντές για να μείνουν 60 ημέρες στο κρεβάτι! Μισθός:16.000€

Ζητούνται: Νέοι, με καλή φυσική κατάσταση, υγιείς άνδρες που είναι πρόθυμοι να περάσουν δύο μήνες ξαπλωμένοι χωρίς να χρειάζεται

να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Μισθός: 16.000 €.

Αυτή είναι η αγγελία ερευνητών γαλλικού ιατρικού ινστιτούτου μελέτης οι οποίοι ψάχνουν εθελοντές για να περάσουν δυο μήνες ξαπλωμένοι προκειμένου να μελετήσουν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας.

Η «δουλειά των ονείρων σας», όπως λένε οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Διαστημικής, Ιατρικής και Φυσιολογίας στην Τουλούζη έχει έναν σοβαρό σκοπό. Οι 24 επιτυχόντες για να κριθούν κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να είναι αθλητικοί άνδρες, ηλικίας 20-45 ετών, μη καπνιστές, να μην πάσχουν από κάποια αλλεργία και να διαθέτουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων για δύο βδομάδες πριν και αφού περάσουν δύο μήνες στο κρεβάτι.

«Σκοπός της εν λόγω μελέτης είναι να αναπαράγει την έλλειψη βαρύτητας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού» είπε ο Arnaud Beck ο οποίος συντονίζει το πείραμα. «Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων οι επιστήμονες θα κάνουν μία σειρά από δοκιμές και μετρήσεις στους εθελοντές. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει 60 ημέρες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι, με την κεφαλή τους να κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω για λιγότερο από 6 μοίρες».

Όποιος μπει στον πειρασμό και θελήσει να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να κάνει αίτηση ΕΔΩ.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου