Tuesday, 19 March, 2024

Η Λογική της Προφυλακτικής Θεραπείας στη Διπολική διαταραχή (Μανιοκατάθλιψη)

Η Λογική της Προφυλακτικής Θεραπείας στη Διπολική διαταραχή (Μανιοκατάθλιψη)
γράφει ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης
“Η διπολική διαταραχή είναι μια χρόνια και υποτροπιάζουσα διαταραχή της διάθεσης που έχει διάφορες εκφάνσεις και διάφορα στάδια θεραπείας.
Το στάδιο της προφυλακτικής θεραπείας αποτελεί ίσως το πιο πολύτιμο στάδιο θεραπείας και είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μακροχρόνια ισορροπία και ανάρρωση από μια διπολική διαταραχή.
Πολλοί ασθενείς αλλά και λανθασμένα ειδικοί δίνουν έμφαση στην θεραπεία κατά τη διάρκεια μίας διπολικής κρίσης.
Παρόλο που είναι σημαντικό να αντιμετωπιστούν τέτοιες κρίσεις και η αντιμετώπιση τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αυτό δεν είναι ένα στάδιο θεραπείας που θέλουμε να επαναλαμβάνεται.
Μία διαταραχή που από την φύση της είναι υποτροπιάζουσα και η κάθε υποτροπή της σημαίνει χειροτέρευση, θεραπεύεται μόνο και εάν σταματήσουν οι υποτροπές της.
Τα επεισόδια και οι κρίσεις στη διπολική διαταραχή αργά ή γρήγορα θα περάσουν ή θα θεραπευτούν. Αυτό το οποίο όμως έχει πραγματικά νόημα…”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για την λογική της προφυλακτικής θεραπείας στη διπολική διαταραχή στο site του BipolarLab.com
Η λογική και πρακτική της προφυλακτικής θεραπείας στη διπολική διαταραχή οδηγεί πολλά χρόνια τώρα το πετυχημένο κλινικό έργο του BipolarLab και επίσης πλέον αποτελεί και τη βάση της διδασκαλίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κλινικής Ειδίκευσης στις Διαταραχές της Διάθεσης.
Ο Δρ. Ιωάννης Μάλλιαρης είναι ψυχολόγος, διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King’s College London), ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του BipolarLab.com και της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (ΕΔΟ). Μεγάλωσε με τη διπολική διαταραχή χάρις στον πατέρα του (Γεώργιο Μάλλιαρη) και ασχολείται αποκλειστικά μαζί της. Μαθαίνει στους διπολικούς ασθενείς του, να αγαπούν και να μη φοβούνται τη διπολική τους διαταραχή και να ζουν μαζί της καλά και δημιουργικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου