Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κίνα: Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H3N8 σε άνθρωπο

Πρώτη μόλυνση του ιού της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο ανέφερε η Κίνα. Πρόκειται για ένα παιδί τεσσάρων ετών. Τι αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη μόλυνση ανθρώπου με το στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η υγειονομική αρχή της χώρας. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο κίνδυνος εξάπλωσής του μεταξύ των ανθρώπων είναι χαμηλός.
Κρούσμα είναι ένα τετράχρονο αγόρι από την κεντρική επαρχία Χενάν, που βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί με την παραλλαγή, όταν εμφάνισε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου. Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που είχαν μεγαλώσει στο σπίτι του, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Καμία από τις επαφές του δεν έχει μολυνθεί. Η παραλλαγή H3N8 είχε ανιχνευθεί στο παρελθόν και σε άλλα μέρη του κόσμου σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες, όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα H3N8 σε ανθρώπους, δήλωσε το NHC. Η επιτροπή ανέφερε ότι αρχική αξιολόγηση έδειξε πως η παραλλαγή αυτή δεν είχε ακόμη την ικανότητα να μολύνει αποτελεσματικά ανθρώπους και ότι ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας επιδημίας ήταν χαμηλός. Πολλά διαφορετικά στελέχη της γρίπης των πτηνών υπάρχουν στην Κίνα και ορισμένα μολύνουν σποραδικά τους ανθρώπους, συνήθως αυτούς που εργάζονται με πουλερικά. Πέρυσι η Κίνα ανέφερε το πρώτο κρούσμα H10N3 στον άνθρωπο. Η Κίνα έχει τεράστιους πληθυσμούς εκτρεφόμενων και άγριων πτηνών πολλών ειδών, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάμειξη και τη μετάλλαξη των ιών των πτηνών. Η αυξανόμενη επιτήρηση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους σημαίνει επίσης ότι αυξάνονται οι λοιμώξεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου