Thursday, 28 March, 2024

Κορονοϊός: Κλινικές δοκιμές για εμβόλιο με βάση ουσία του καπνού

Πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που παράγεται σε εργοστάσια καπνού ενδέχεται να μπει σε στάδιο κλινικών δοκιμών τις ερχόμενες εβδομάδες

καθώς ο αγώνας δρόμου για το πρώτο αποτελεσματικό εμβόλιο συνεχίζει να εντείνεται.
Η εταιρεία British American Tobacco Pls αναμένει απάντηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων από μέρα σε μέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή Marketing, Κίνγκσλεϊ Γουίτον.
«Είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Γουίτον. «Είναι σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας για οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος».
Στον αγώνα δρόμου και οι καπνοβιομηχανίες
Οι καπνοβιομηχανίες, τα προϊόντα των οποίων συνδέονται με πνευμονικές παθήσεις, επιχειρούν να ενταχθούν στον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, μιας ασθένειας που πλήττει κυρίως το αναπνευστικό. Εκτός από την British American Tobbacco Plc, προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίου κάνει και η Medicago Inc., μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανήκει Philip Morris International Inc. Το εμβόλιο που θα αποτελείται από φυτικά συστατικά θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο από το πρώτο εξάμηνο του 2021, αν αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές.
Αυτή τη στιγμή, 24 υποψήφια εμβόλια έχουν μπει σε στάδιο κλινικών δοκιμών, αν και το ποσοστό επιτυχίας τέτοιων προγραμμάτων φυσιολογικά κινείται στο 10%, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σουμίγια Σουαμιναταν.
Το εμβόλιο της British American Tobacco έχει φυτική βάση από καπνό, και τη γενετική ακολουθία του κορονοϊού. Τα συστατικά του εμβολίου συσσωρεύονται στα φυτά του καπνού εντός έξι εβδομάδων, ενώ άλλες μέθοδοι απαιτούν μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Πηγή: www.bloomberg.com

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου