Wednesday, 24 April, 2024

Ντροπή – Έλληνας 65χρονος παντρεύτηκε 12χρονο κορίτσι στη Νέα Υόρκη

Τον γύρο του κόσμου έκανε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και έδειχνε έναν 65χρονο άνδρα να παντρεύεται ένα 12χρονο κορίτσι στην Times Square

Η εικόνα του ευτυχισμένου άνδρα δίπλα στην σκυθρωπή ανήλικη νύφη είχε σοκάρει τόσο όσους το έβλεπαν να διαδραματίζεται μπροστά τους όσο και αυτούς που το παρακολούθησαν στο ίντερνετ. Όπως έγινε αργότερα γνωστό ο «γάμος» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα κοινωνικό πείραμα που ενορχηστρώθηκε από τον Coby Persin που ήθελε να περάσει ένα μήνυμα στον κόσμο για τα χιλιάδες ανήλικα κορίτσια που δίνονται για νύφες σε μεγάλους άντρες- περίπου 33.000 ημερησίως. Στόχος ήταν να στηλιτευθεί η νομοθεσία που ισχύει σε ορισμένες Πολιτείες της Αμερικής και δίνει το δικαίωμα σε ενήλικες να παντρεύονται παιδιά από 12 ετών, εφόσον υπάρχει γονική συναίνεση. Μάλιστα μέχρι το 2050 υπολογίζεται πως 1,2 εκατομμύρια κοπέλες θα βρεθούν εγκλωβισμένες σε τέτοιους γάμους. Τα τελευταία νέα είναι πως ο «γαμπρός» είναι Έλληνας, ονομάζεται Χρύσανθος Πετσίλας και είναι πρώην Διευθυντής του ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά. Σύμφωνα με όσα είπε στο newgreektv.com: «Ήταν ένα θεατρικό, στο οποίο δέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω. Ήταν πολύ σημαντικό το κοινωνικό μήνυμα που ήθελε να περάσει ο παραγωγός. Δήλωσα συμμετοχή και με επέλεξαν για αυτόν τον ρόλο, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι και το κοριτσάκι προέρχεται από οικογένεια γνωστών ηθοποιών», εξηγεί ο κ. Πετσίλας, που μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια πίσω στο σκηνικό κατάφερε σίγουρα να γίνει μισητός σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Οι αντιδράσεις των περαστικών στο θέαμα τους αλλόκοτου γάμου ήταν ανά περιπτώσεις πολύ έντονες, αλλά ο 65χρονος Έλληνας ομογενής δηλώνει ότι δεν πτοήθηκε, καθώς είχαν προβλεφθεί όλες οι παρελκόμενες καταστάσεις. «Κατ” αρχήν, είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος είχε την αντίδραση που είχε. Οι γάμοι κοριτσιών 12 ετών και αγοριών 14 ετών είναι μια πραγματικότητα σε ορισμένες Πολιτείες, καθώς επιτρέπεται από το Νόμο. Κάποια στιγμή κινήθηκαν πιο επιθετικά – χωρίς βέβαια να έχουν σκοπό να με λιντσάρουν κιόλας – αλλά υπήρχε σεκιούριτυ. Παράλληλα, εμφανίζονταν όλες οι κρυφές κάμερες και τότε αποκαλυπτόταν ότι επρόκειτο για θεατρικό. Μάλιστα, οι παρεβρισκόμενοι ήταν πολύ θετικοί όταν μάθαιναν τους σκοπούς μας και έφταναν σε σημείο ακόμη και να φωτογραφίζονται μαζί μας με χαρά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρύσανθος Πετσίλας.

Ντροπή – Έλληνας 65χρονος παντρεύτηκε 12χρονο κορίτσι στη Νέα Υόρκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου