Thursday, 28 March, 2024

Ξένοιαστες Διακοπές: Αυτά Είναι τα Φυτά που Αντέχουν Μέρες Χωρίς Νερό

Ξένοιαστες Διακοπές: Αυτά Είναι τα Φυτά που Αντέχουν Μέρες Χωρίς Νερό

Ο πυξός είναι ένα φανταστικό φυτό που με την κατάλληλη περιποίηση μπορείτε να το φτιάξετε σε ό,τι σχήμα θέλετε. Συνήθως το συναντάμε σε στρογγυλά σχήματα.
Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που επιπλέον έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Βάλτε λεβάντα στη βεράντα σας που δεν χρειάζεται πολύ πότισμα και διώχνει τα έντομα.

Κάθε χρόνο λίγες μέρες πριν φύγουμε για διακοπές αναρωτιόμαστε τι θα απογίνουν τα φυτά μας. Συνήθως επιλέγουμε είτε να δώσουμε το κλειδί μας σε έναν γείτονα που έχουμε εμπιστοσύνη είτε επιλέγουμε τη σίγουρη μέθοδο του αυτόματου ποτίσματος.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί πολλές διαφορετικοί μέθοδοι που θα βοηθήσουν τα φυτά σας να αντέξουν περισσότερο όταν λείπετε για διακοπές, όπως πχ. το αυτόματο πότισμα. Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη λύση που ίσως να μηn την έχετε σκεφτεί αλλά αποτελεί σίγουρη επιλογή. Γιατί να μην επιλέξετε φυτά που αντέχουν την ξηρασία και ζούνε υπό δύσκολες συνθήκες; Πρόκειται για φυτά-μαχητές που δεν το βάζουν εύκολα κάτω και αντέχουν αρκετό μέρες ή και εβδομάδες χωρίς πότισμα. Ποια είναι αυτά;

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να επιζήσει μέρες χωρίς νερό και γεμίζει τον χώρο με όμορφες ευωδιές. Επιπλέον είναι φυσικό εντομοαπωθητικό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που αντέχει πολύ χωρίς νερό και επίσης διώχνει τα κουνούπια. Λιγότερος κόπος για εσάς και καλοκαίρι χωρίς τσιμπήματα λοιπόν!
Μπουκαμβίλια Πρόκειται για ένα πανέμορφο φυτό που εκτός από μεγάλη αντοχή έχει και πανέμορφο χρώμα. Προσθέστε την στη βεράντα σας για να δώσετε ζωντάνια στον χώρο αλλά και για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν θα λείπετε διακοπές.

Η μπουκαμβίλια θα χαρίσει χρώμα στη βεράντα σας και είναι ένα πολύ ανθεκτικό λουλούδι.
Πυξός Ο πυξός είναι αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος ή μικρό δένδρο με μικρά κίτρινα άνθη που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς νερό. Μπορείτε να τον βάλετε σε μικρό γλαστράκι ή σε μεγάλη γλάστρα για να γίνει ψηλός σαν δενδράκι.

Μπλε βρώμη

Το συγκεκριμένο φυτό μπορεί και αναπτύσσεται εύκολα και ανοίγει σαν ένας μεγάλος θάμνος. Αν την καλλιεργήσετε μέσα σε μικρή γλάστρα θα βγει πιο περιορισμένος αλλά εξίσου όμορφος. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αντέχει αρκετές μέρες χωρίς καθόλου νερό.

Η μπλε βρώμη δεν έχει έντονο μπλε χρώμα αλλά με το φως του ήλιου μπλεδίζει ελαφρώς.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα φυτό που εκτός από την ανθεκτικότητά του έχει και άλλες ιδιότητες. Είναι φανταστικό ως ρόφημα για τις μέρες που θέλετε να χαλαρώσετε ή να διώξετε διάφορους πόνους που κυρίως προκαλούνται από στρες.

Το φασκόμηλο είναι ένα φυτό ιδανικό για βεράντα γιατί αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν χρειάζεται πολύ νερό και θα σας χαρίσει τον χειμώνα υπέροχα αφεψήματα.
Εχινάκεια Το συγκεκριμένο λουλούδι αναπτύσσεται μεταξύ αρχών καλοκαιριού και χειμώνα και αντέχει στην πολύ ζέστη. Είναι ένα πανέμορφο λουλούδι από το οποίο φτιάχνεται και το σιρόπι εχινάκειας που βοηθάει στην πρόληψη από κρυολογήματα.

Η εχινάτσια είναι ένα λουλούδι με λιλά χρώμα που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες.
Αυτά είναι μερικά από τα φυτά που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς νερό για κάποιες μέρες. Με αυτά τα φυτά στο μπαλκόνι σας θα μπορείτε να φύγετε πιο εύκολα διακοπές χωρίς να αγχώνεστε ότι θα βρείτε μια Σαχάρα στο μπαλκόνι σας όταν επιστρέψετε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου