Saturday, 20 April, 2024
Woman running in the park

Ξεκινήστε τρέξιμο για ευεξία και καλή υγεία

Διανύουμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης και πολλοί από εσάς αναμένετε τον ήλιο για να ξεκινήσετε τρέξιμο σε πάρκα, παραλίες και ανοιχτά γήπεδα. Πράγματι, το τρέξιμο είναι ένα άθλημα για όλους, διότι δεν χρειάζεται ούτε ειδικός εξοπλισμός, ούτε μαθήματα, ούτε καν συντροφιά.

Όσοι δεν είστε πρόθυμοι να ξεκινήσετε το τρέξιμο θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε, παρουσιάζοντας σας τα μοναδικά οφέλη στην υγεία που παρέχει αυτή η διαδικασία.

Καίει πολλές θερμίδες
Ένα από τα βασικά οφέλη που έχει το τρέξιμο είναι να καίει πολλές θερμίδες. Βέβαια πόσες καίει ο καθένας εξαρτάται από το φύλο του, το βάρος, το επίπεδο δραστηριότητας και το πόσο μακριά και γρήγορα μπορεί να τρέξει. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και χαλαρό τρέξιμο έχει τη δυνατότητα να καίει 50% περισσότερες θερμίδες από το απλό περπάτημα.

Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό
Μέτρια άσκησης, δηλαδή τρέξιμο δύο φορές την εβδομάδα από δύο χιλιόμετρα τη φορά, φαίνεται από μελέτες ότι ενισχύει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιμετωπίζει καλύτερα τους ιούς.

Προσφέρει ευεξία 
Οι χημικές ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας με το τρέξιμο και προκαλούν ευεξία μετά την προπόνηση, μπορούν επίσης να μειώσουν το στρες, ακόμα και αν η ίδια η άσκηση αποτελεί παράγοντα στρες για το σώμα (είναι εξαιρετικά έντονη).

Κάνει καλό στην καρδιά
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολόγων συνιστά 40 λεπτά μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης- όπως τρέξιμο- 3 έως 4 φορές την εβδομάδα. Αυτή η διαδικασία ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση  και μειώνει τη χοληστερίνη.

Δυναμώνει τα οστά
Το τρέξιμο είναι σημαντικό για το χτίσιμο ισχυρών και υγιών οστών. Ακόμη και σε γυναίκες που έχουν εκδηλώσει οστεοπόρωση, το τρέξιμο επιβραδύνει την απώλεια οστική μάζας

Ξεκινήστε τρέξιμο για ευεξία και καλή υγεία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου