Friday, 19 April, 2024

Οι εννέα ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου πριν τον παντρευτείς

Και πάλι δεν εγγυόμαστε ότι θα κρατήσει μια ζωή!

Πιστεύεις ότι έχεις βρει το άλλο σου μισό και είσαι έτοιμη να πεις το μεγάλο «ναι»; Είσαι σίγουρη ότι έχεις πάρει τη σωστή απόφαση; Σύμφωνα με την ειδική επί των σχέσεων, συγγραφέα Olga Levancuka, πρέπει να κάνεις εννέα ερωτήσεις στο ταίρι σου πριν πάρεις την απόφαση να τον παντρευτείς.

Ποιες είναι αυτές; Ας τις δούμε μία μία.

1. Τι σου αρέσει περισσότερο στη συμβίωσή μας ;

Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση ο μελλοντικός σου σύζυγος θα μοιραστεί μαζί σου όλα όσα νιώθει το διάστημα που συγκατοικείτε. Μην εκπλαγείς αν οι απαντήσεις του είναι διαφορετικές από αυτές που περιμένεις να ακούσεις. Το «κλειδί» εδώ είναι απλά να τον ακούσεις.

  1. Τι σε κάνει ευτυχισμένο στη σχέση μας;

Η απάντηση θα δείξει πως πραγματικά αισθάνεται για τη σχέση σας και ποιο κομμάτι τον κάνει περισσότερο ευτυχισμένο. Πάρ’ το και ως κομπλιμέντο και συνέχισε.

3.Για ποιο λόγο κάνεις οικονομίες;

Αντί να τον ρωτήσεις ποια είναι η σχέση του με τα χρήματα, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα σου λύσει περισσότερες απορίες από όσες φαντάζεσαι. Θα καταλάβεις αν είναι σπάταλος ή όχι, αν είναι «ομαδικός παίκτης» και αν οι οικογενειακές ανάγκες είναι η προτεραιότητά του.

4.Με ποιον προτιμάς να περάσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων;

Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση όχι μόνο θα σου δείξει αν είσαι έναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του αλλά αν προτιμά να περάσει τις γιορτές μαζί σου ή με την οικογένειά του, σε περίπτωση που δεν συνδυάζονται και τα δύο. Αν καταλήξετε κάνοντας μία συμφωνία για το τι θα κάνετε τα Χριστούγεννα, τότε αυτό είναι ένα δείγμα της ωριμότητας της σχέσης σας.

5.Τι ρόλο παίζουν τα παιδιά στη ζωή σου;

Για να κάνετε το επόμενο βήμα, προφανώς πρέπει να συμφωνήσετε αν θα κάνετε παιδιά ή όχι. Είναι επίσης, εξίσου σημαντικό να συζητήσετε για τον ρόλο που θα έχει ο καθένας. Μήπως θέλει να είναι ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου ή ο στοργικός μπαμπάς που ασχολείται με τα παιδιά του;

6.Τι γίνεται με το σεξ;

Ίσως τώρα να μην αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στη σεξουαλική σας ζωή, αλλά έχε στο νου σου ότι τα πράγματα αλλάζουν μετά τον γάμο. Οπότε, ρώτησέ τον, χωρίς φόβο!

7.Τι κάνεις όταν είσαι θυμωμένος;

Θα πρέπει να γνωρίζεις τι είναι αυτό που τον ηρεμεί όταν νευριάζει ή όταν έχει μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Το γυμναστήριο, μία βόλτα, ή να τον αφήνεις στην ησυχία του;

8.Πως είναι η σχέση σου με την μητέρα σου και την αδελφή σου;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα σου δείξει πως συμπεριφέρεται και ποια είναι η άποψή του για τις γυναίκες γενικότερα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σκοπεύεις να παντρευτείς αυτόν τον άνθρωπο, πρέπει να ξέρεις πως θα είναι η σχέση σας και πως θα σε αντιμετωπίζει όταν περάσουν αρκετά χρόνια.

9.Θα είμαστε ανεξάρτητοι σε κάποια θέματα;

Για κάποια ζευγάρια είναι σημαντικό να νιώθουν ανεξάρτητοι μέσα στη σχέση, για άλλα όχι. Καλό θα είναι πριν από τον γάμο να ξεκαθαρίσετε αυτά τα θέματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου