Friday, 29 March, 2024

Οι κακές συνήθειες που επηρεάζουν και την σεξουαλική σας ζωή!

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην «κρεβατοκάμαρά» σας, όπως χαμηλή λίμπιντο, πρόβλημα στύσης, αδυναμία οργασμού, προτού βιαστείτε να αναζητήσετε βοήθεια

μέσω φαρμακευτικής αγωγής, δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, όπως για παράδειγμα να βελτιώσετε την διατροφή και την άσκησή σας.
Παράλληλα, για να έχετε τις βέλτιστες αποδόσεις στο σεξ ανά πάσα στιγμή και μέρος, αποφύγετε κάποιες κακές συνήθειες που κάνετε καθημερινά και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και την υγεία σας.
Αλκοόλ
Αν και το αλκοόλ μπορεί να φέρει κοντά αρκετούς ανθρώπους, διώχνοντας κάθε ίχνος αναστολής και ντροπής, μπορεί ωστόσο να επηρεάσει και την σεξουαλική επίδοση στο κρεβάτι. Το αλκοόλ επηρεάζει την στύση των ανδρών ενώ οι γυναίκες είναι δύσκολο να έρθουν σε οργασμό. Γι’ αυτό συνίσταται η κατανάλωση με μέτρο.
Κακή στάση του σώματος
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Health Psychology, η κακή στάση του σώματος, μπορεί να οδηγήσει σε ρηχή αναπνοή, η οποία επιδεινώνει το άγχος και μειώνει τα επίπεδα ενέργειας , επηρεάζοντας συνολικά την λίμπιντό σας. Παλαιότερες έρευνες είχαν επισημάνει πως το καμπούριασμα επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, και συγκεκριμένα της κορτιζόλης, της ορμόνης του σεξ, ενώ μείωση κατέγραφαν και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
Παχυσαρκία
Η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με καρδιακά προβλήματα, χαμηλή αυτοπεποίθηση και κακή εικόνα του σώματος. Αυτό συνεπώς μπορεί να επηρεάσει την σεξουαλική σας ζωή από ψυχολογική σκοπιά. Ωστόσο, το υπερβολικό βάρος αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της σεξουαλικής ζωής καθώς επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία. Το επιπλέον βάρος μπορεί να επηρεάσει το ενδοθήλιο – εσωτερικό αιμοφόρων αγγείων- που σημαίνει πως δεν μπορεί να διοχετευθεί το απαραίτητο αίμα στο πέος ώστε να επέλθει η περιζήτητη στύση – ή και να διατηρηθεί-.
Χαλασμένα δόντια
Ένας ακόμη λόγος για να βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας είναι ο ρόλος που παίζουν στην σεξουαλική σας ζωή. Ασθενείς, ειδικά οι άνδρες με περιοδοντική νόσο, γνωστή και ως ασθένεια των ούλων, είναι πιο πιθανό να έχουν στυτική δυσλειτουργία. Παρατεταμένη φλεγμονή, όπως φαίνεται σε άνδρες με περιοδοντική νόσο, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα αγγεία του αίματος, και να οδηγήσει ακόμα και σε ανικανότητα.
Τσιγάρο
Το καθημερινό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα όχι μόνο στους πνεύμονες σας αλλά και στην σεξουαλική σας ζωή. Το τσιγάρο μπορεί να οδηγήσει σε στένωση των αρτηριών, που σημαίνει ότι μπορεί να εμποδίσει και τη ροή του αίματος προς το πέος. Η ζημιά που ενδέχεται να επιφέρει το κάπνισμα στα αιμοφόρα αγγεία και εν συνεχεία και στην σεξουαλική σας ζωή μπορεί να είναι μόνιμη!
Άγχος
Όταν είστε αγχωμένοι, ο οργανισμός παράγει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τον ύπνο. Παράλληλα, το στρες μπορεί να είναι η αιτία που οι γυναίκες έχουν χαμηλή σεξουαλική ορμή.
stogiatro

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου