Thursday, 28 March, 2024

Ποιες ώρες δεν πρέπει να κάνετε ηλιοθεραπεία

Ποιες ώρες δεν πρέπει να κάνετε ηλιοθεραπεία

H άνοδος στη θερμοκρασία είναι πλέον εμφανής και οι περισσότεροι ψάχνουν να αποδράσουν σε μια κοντινή παραλία και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Παρόλ’ αυτα, ο ήλιος θέλει προσοχή καθώς η αλόγιστη έκθεση μας στις ακτινοβολίες UVA και UVB μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για να είναι ασφαλής η παραμονή σας στον ήλιο πρέπει να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες:

-Κάντε όσο το δυνατόν λιγότερη ηλιοθεραπεία. Να προσπαθείτε στην αρχή να εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο σταδιακά, χωρίς να υπερβαίνετε το ανώτατο συνιστώμενο χρονικό όριο παραμονής σας στον ήλιο, ανάλογα πάντα και με τον τύπο του δέρματος σας.

-Να χρησιμοποιείτε πάντοτε την αντηλιακή κρέμα με σωστό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 15) που να ταιριάζει στο τύπο του δέρματος σας, αλλά και να προτιμάτε τα αδιάβροχα αντηλιακά προϊόντα.

-Τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ήλιος καίει περισσότερο, να προτιμάτε το πρωινό και το απογευματινό μπάνιο και να αποφεύγετε το διάστημα από τις 11 μέχρι τις 3. Να θυμάστε πάντα, ότι οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορούν να σας βλάψουν ακόμη και αν έχει συννεφιά.

-Να χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία όχι μόνο στη παραλία αλλά σχεδόν παντού. Έτσι για παράδειγμα, όταν οδηγούμε πρέπει να προσέχουμε, αν δεν φοράμε την αντηλιακή μας κρέμα, να έχουμε κλειστό το τζάμι του αυτοκινήτου και αν θέλουμε αερισμό να ανοίγουμε το τζάμι του συνοδηγού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου