Saturday, 20 April, 2024

Προσοχή! Αυτές οι τροφές περιέχουν «κρυφή» ζάχαρη

Παίρνεις περιττές θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις

Κάνεις δίαιτα όμως δεν μπορείς να χάσεις γραμμάριο; Δεν μπορείς να καταλάβεις τι φταίει αφού η διατροφή που ακολουθείς είναι υγιεινή;

Κι όμως υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία περιέχουν «κρυφή ζάχαρη», η οποία δεν βλάπτει μόνο τη σιλουέτα μας αλλά δημιουργεί και ποικίλα προβλήματα υγείας.

Ποια τρόφιμα λοιπόν περιέχουν ζάχαρη;

Σάλτσες

Οι σάλτσες ακόμα και οι πιο light δεν υπάρχει περίπτωση να μην περιέχουν έστω και μία μικρή ποσότητα ζάχαρης. Πολλές δε περιέχουν 6-12 γραμμάρια ζάχαρης ανά μισό φλιτζάνι. Θερμιδικά δηλαδή είναι σαν να καταναλώνετε ένα μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας.

Μπάρες δημητριακών

Παλιά πολλοί θεωρούσαν πως οι μπάρες των δημητριακών είναι light, ωστόσο αυτή η άποψη έχει πλέον εκλείψει. Είναι γνωστό πως και οι μπάρες διαίτης λίγη ζάχαρη την περιέχουν.

Δημητριακά για πρωινό

Όπως και οι μπάρες έτσι και τα δημητριακά, ακόμα και αυτά που έχουν μόνο καλαμπόκι, περιέχουν μικρές ποσότητες ζάχαρης. Καλό θα είναι λοιπόν να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά τους.

Κομπόστες φρούτων

Δεν σημαίνει πως οι κομπόστες επειδή περιέχουν φρούτα είναι και διαιτητικές. Πάντα περιέχουν πολλή σιρόπι και ακόμα και αν τις στραγγίζουμε μία ποσότητα ζάχαρης παραμένει.

Ντρέσινγκ σαλάτας

Τα ντρέσινγκ σαλάτας περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης προκειμένου να είναι εύγευστες γι’ αυτό προσοχή!

Star.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου