Thursday, 28 March, 2024

Προστατεύουμε το συκώτι με 5 απλά βήματα

Νερό

Ο στόχος είναι να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό θα βοηθήσει τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες και το συκώτι να λειτουργεί πιο ομαλά.

Όχι σε αλκοόλ, και παυσίπονα με μέτρο

Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ και η λήψη παυσίπονων με επίσης έλλειψη μέτρου μπορεί να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα πολύ σοβαρά προβλήματα στο συκώτι, για αυτό αποφεύγουμε το αλκοόλ και τα παυσίπονα. Αν τα τελευταία κρίνονται αναγκαία, ο γιατρός που μας παρακολουθεί είναι αρμόδιος να μας κατευθύνει.

Λεμόνι

Τα συστατικά του λεμονιού βοηθούν την αποτοξινωτική λειτουργία του συκωτιού. Παράλληλα, το κιτρικό οξύ που περιέχει προκαλεί το συκώτι να παράξει ακόμη περισσότερη χολή. Όλα αυτά συμβάλλουν στον καθαρισμό του οργανισμού και η προσπάθεια αποδίδει καλύτερα αν πίνουμε το λεμονόνερο κάθε πρωί.

Μεταλλικά στοιχεία

Αποτοξίνωση χωρίς μεταλλικά στοιχεία δεν γίνεται για αυτό η λήψη τους πρέπει να είναι καθημερινή. Το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι, οι μπανάνες, οι ηλιόσποροι και τα αμύγδαλα είναι ανάμεσα στις κορυφαίες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και μαγγάνιο.

Λαχανικά

Η διατροφή βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού συνολικά και οπωσδήποτε επιταγχύνει τις ευεργετικές λειτουργίες του συκωτιού. Τα λαχανικά είναι η νούμερο 1 τροφή για τον σκοπό αυτό. Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνουμε φυλλώδη λαχανικά, καρότα, ρόκα, λάχανο και λαχανίδες. Δυο μερίδες τη μέρα από αυτά τα λαχανικά αρκούν, ενώ για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προσθέτουμε στην διατροφή μας κρεμμύδια, σκόρδο και μπρόκολο. Τα τελευταία περιέχουν θείο που ενισχύει την αποτοξινωτική δράση του συκωτιού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου