Friday, 29 March, 2024

Πως μπορείτε να ξεπεράσετε το hangover τρώγοντας και πίνοντας

Μία είναι η ιδανική λύση για το hangover. Ο ύπνος, εφόσον έχετε τον χρόνο να το κάνετε

Όταν πίνουμε πολύ και την επόμενη μέρα ξυπνάμε με κεφάλι (μην απορείτε, αυτό μπορεί να συμβεί κάλλιστα και σε συνθήκες καραντίνας) πρέπει να κάνουμε ένα μπάνιο και να πέσουμε στο κρεβάτι μας. Φυσικά, να πιούμε, πριν και μετά τον ύπνο πολύ νερό.

Άλλωστε, το βασικό αίτιο του hangover δεν είναι τόσο το ποσοστό αλκοόλ στον οργανισμό σας, όσο η αφυδάτωση που του έχει προκαλέσει. Δύο μεγάλα ποτήρια νερό πριν κοιμηθείτε και άλλα δύο αφού ξυπνήσετε μπορούν να κάνουν θαύματα. Απαραίτητο είναι, επίσης, να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κατά την διάρκεια της κατανάλωσης του αλκοόλ. Βοηθά περισσότερο να πιείτε νερό πριν, από το να ρίχνετε στο πρόσωπό σας μετά.

Τρώγοντας και πίνοντας

Λίπη και γαλακτοκομικά προϊόντα θα επιβαρύνουν την κατάστασή σας και θα σας προκαλέσουν ανακάτεμα. Επενδύστε σε μικρά γεύματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλούσια σε φυτικές ίνες, καθώς και υδατάνθρακες, οι οποίοι βοηθούν επίσης. Τα δημητριακά σε οποιαδήποτε μορφή τους, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως και χωρίς τα γάλατα και τα γιαούρτια που τα συνοδεύουν κατά κανόνα, μπορούν να κάνουν θαύματα. Η ντομάτα είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλής στους κύκλους των κατά συρροή θυμάτων του hangover. Μια μακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας –χωρίς βούτυρο– μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Τόσο νόστιμα και τόσο απλά! Μην συνοδεύσετε με αναψυκτικό, αλλά με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Αν ο οργανισμός σας ζητά καφέ, τα νέα είναι καλά για εσάς. Μία κούπα καφέ (κατά προτίμηση φίλτρου, που είναι και ο ελαφρύτερος) μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Περισσότερες μάλλον θα τη χειροτερέψουν. Η καφεΐνη διεγείρει τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην, έστω και προσωρινή, απαραίτητη αύξηση ενέργειας. Θεωρητικά, το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα energy drinks, όμως, εξαιτίας του ανθρακικού τους θα ενοχλήσουν το ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι σας.

Η καλύτερη λύση είναι το τσάι, κατά προτίμηση πράσινο, που επιφέρει περίπου τα ίδια αποτελέσματα με τον καφέ, χωρίς να χειροτερεύει την αφυδάτωση του οργανισμού. Και πάλι, προσοχή στις υπερβολές: μία με δύο κούπες τσάι είναι αρκετές, περισσότερες θα χειροτερέψουν την κατάσταση, καθώς το τσάι έχει διουρητικές ιδιότητες –πράγμα που δεν είναι καλό για έναν αφυδατωμένο οργανισμό.

Μερικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο πρωινό σας θα αναπληρώσουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που έχει χάσει ο οργανισμός και θα επιταχύνουν την ανάρρωση πολύ αποτελεσματικότερα. Αν αισθάνεστε ναυτία, όμως, στην σκέψη και μόνο ενός πορτοκαλιού, επιλέξτε μια πολυβιταμίνη. Η μέθοδος, πάντως, στα αποτελέσματα της οποίας ορκίζονται όσοι την έχουν δοκιμάσει είναι η ομοιοπαθητική. Ένα ποτηράκι αλκοόλ ακόμα ανεβάζει την πίεση του αίματος και σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα. Στην περίπτωση που το επιχειρήσετε, αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά, όπως η σαμπάνια, και προτιμήστε κάτι πιο ήπιο. Εξαιρετικά δημοφιλές για το πρωινό της επόμενης μέρας είναι το Bloody Mary: βότκα, χυμός τομάτας, πιπέρι, αλάτι και λίγο Tabasco.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου