Friday, 19 April, 2024

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων με φυσικό τρόπο

Μπορεί το πλυντήριο πιάτων να χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των πιάτων, αλλά τι συμβαίνει σε όλα τα κομματάκια φαγητού και λίπη που πλένονται εκεί μέσα; Δυστυχώς δεν εξαφανίζονται με έναν μαγικό τρόπο.
Ακριβώς όπως ο νεροχύτης, έτσι και το πλυντήριο πιάτων, μπορεί να φαίνεται καθαρό, στην πραγματικότητα όμως είναι μια εστία μικροβίων. Είναι όμως μια συσκευή που δεν μπορεί να καθαρίζει η νοικοκυρά με ένα απλό τρίψιμο. Πώς μπορούμε λοιπόν να το καθαρίσουμε με φυσικό τρόπο;

Καταρχάς αδειάστε το πλυντήριο πιάτων και αφαιρέστε, αν είναι δυνατό, το τελευταίο ράφι για τα πιάτα. Εντοπίστε τη διαρροή και καθαρίστε γύρω από αυτή αφαιρώντας το φίλτρο και πλένοντας προσεκτικά. Ελέγξτε επίσης όλες τις τρύπες του και καθαρίστε τες με χαρτί κουζίνας.

Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι με απλό λευκό ξίδι σε ένα δοχείο στο κάτω ράφι του πλυντηρίου πιάτων και μισό φλιτζάνι σόδα μαγειρικής σε ένα μικρό πιάτο στο επάνω ράφι.

Βάλτε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία και αφήστε αυτά τα δύο φυσικά υλικά να κάνουν τα «μαγικά» τους. Αφού τελειώσει το πρόγραμμα, αφήστε το κλειστό για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίξτε το πλυντήριο πιάτων και σκουπίστε το εσωτερικό του με χαρτί κουζίνας ή με ένα μαλακό σφουγγάρι. Θα διαπιστώστε πόσο λαμπερό θα γίνει και το ίδιο θα συμβεί και με τα πιάτα σας!

Φροντίστε να το καθαρίζετε μια φορά το μήνα!

 

www.baby.gr

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο πιάτων με φυσικό τρόπο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου