Friday, 19 April, 2024

Στον εισαγγελέα ο 42χρονος εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, που κατηγορούνται για εκβιασμό

Σύμφωνα με την αστυνομία ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα, ενώ ερευνάται εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση

Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
Η έρευνα της αστυνομία ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.
Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που συνελήφθησαν χθες για υπόθεση εκβίασης σε βάρος επιχειρήσεων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη.
Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την προσαγωγή των τριών κατηγορουμένων στον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε τη «σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ» και τόνισε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις.
Ο κ. Κούγιας εξέφρασε την άποψη πως από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει υπόψη του «δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», ενώ αμφισβήτησε και το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μου θυμίζουν περισσότερο… σενάριο». Ο δικηγόρος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά», εκ μέρους των αστυνομικών ενώ ειρωνευόμενος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είπε πως εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».
Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εντολέα του σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να μετατρέψουν τον εκδότη σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά». Η δικογραφία για την υπόθεση των τριών διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Στον εισαγγελέα ο 42χρονος εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι, που κατηγορούνται για εκβιασμό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου