Saturday, 20 April, 2024

Φωτιά οι διακοπές για τους Έλληνες και φέτος – Τι θα πληρώσει μία 4μελής οικογένεια για 7 μέρες

Φωτιά και λαύρα είναι για τους Έλληνες οι διακοπές και φέτος στα νησιά κυρίως λόγω των εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Όσοι σχεδιάζουν να φύγουν επιλέγουν την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Ιονίου όπου το κόστος είναι σαφώς μικρότερο… Ένα μισθό χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια για να κάνει φέτος διακοπές σε ελληνικό νησί μόνο για τη διαμονή και το πήγαινε- έλα με πλοίο. Για να καταλάβετε το υψηλό κόστος για τους Έλληνες τουρίστες αναζητήσαμε τις τιμές για την Κω στις 20 Ιουλίου. Μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η τιμή για 4 άτομα και αυτοκίνητο είναι 530,50 ευρώ με επιστροφή.
H διαμονή σε ξενοδοχείο 2 αστέρων στοιχίζει 70 ευρώ με πρωινό και το σύνολο για μια εβδομάδα διακοπών φθάνει τα 950,50 ευρώ. Σε αυτά βεβαίως δεν υπολογίζονται άλλα έξοδα, όπως το φαγητό.
«Εμείς κάνουμε έκκληση να μαζέψουμε κάπως το κοστολόγιο και να κάνουμε προσιτές τις διακοπές και για τους Έλληνες. Χρειάζονται κάποιες ενισχύσεις και αν αυτές οι ενισχύσεις λέγονται εκπτώσεις στα αεροπορικά ή στα ακτοπλοϊκά εμείς οι ξενοδόχοι ενισχύουμε με ειδικές εκπτώσεις για τους Έλληνες» δηλώνει η Πρόεδρος των Ξενοδόχων της Κω, Κωνσταντίνα Σβίνου.
Τον Έλληνα τουρίστα τον θέλουν όλοι, γιατί δεν τσιγκουνεύεται στις διακοπές του. Η κρίση όμως έφερε τα πάνω κάτω στην τσέπη του και από αυτά που έκοψε ήταν και οι διακοπές. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν χαθεί εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια από τον εσωτερικό τουρισμό. Τρία δις ευρώ ήταν το 2008 τα έσοδα, στο 1 δις ευρώ έπεσε πέρυσι.
Όσοι αντέχουν ακόμα να κάνουν διακοπές είναι σαφές ότι προτιμούν προορισμούς όπως η Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου. Σε ξενοδοχείο 2 αστέρων στη Μεσσηνία με πρωινό μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει τη βραδιά 100 ευρώ και για μια εβδομάδα διακοπών μόνο για τη διαμονή θα ξοδέψει 600 ευρώ. Και όσα γλιτώνει από τα εισιτήρια μπορεί να τα διαθέσει σε φαγητό ή σε επιμήκυνση των ημερών διαμονής.
star.gr

Φωτιά οι διακοπές για τους Έλληνες και φέτος – Τι θα πληρώσει μία 4μελής οικογένεια για 7 μέρες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου