Wednesday, 24 April, 2024

Ώρες αγωνίας στη Χαλκιδική για τον μικρό Φοίβο

Εθελοντές “χτενίζουν” την περιοχή για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου και του παιδιού του

Την πέμπτη ημέρα της εξαφάνισης του συζυγοκτόνου και του παιδιού του, οι έρευνες εξακολουθούν να είναι επικεντρωμένες στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. Οι διωκτικές αρχές, που έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα περίπου 50 αστυνομικών που ασχολείται μόνο με την έρευνα του συγκεκριμένου περιστατικού, επιμένουν πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο 33χρονος να κρύβεται εκεί.
Χθες, με τη βοήθεια των εθελοντών, που είναι μέλη του Ομίλου Φίλων Κυνηγιού Ακτής Θερμαϊκού, έρευνες έγιναν σε αρκετά σπίτια της ευρύτερης περιοχής της Ορμύλιας, χωρίς όμως να εντοπιστεί κανένα ίχνος του 33χρονου και του παιδιού του. Ο εντοπισμός -από τους ίδιους εθελοντές- του δικύκλου που χρησιμοποιούσε ο συζυγοκτόνος, κρυμμένο σε κλαδιά, μαζί με ένα μπουφάν που σύμφωνα με συγγενείς του παιδιού ανήκει στον ίδιο, αλλά και μία συσκευασία με γλυκά (κρουασάν και άλλα), οδήγησε στο συμπέρασμα πως τις πρώτες ώρες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της 41χρονης ο δράστης με το παιδί του δεν απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Από τη νύχτα οι εθελοντές είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν έρευνες με θερμική κάμερα, προκειμένου να αναζητηθούν ίχνη σε σημεία που δεν προσέγγισαν μέχρι εκείνη την ώρα. Ακόμη εξετάζεται σήμερα το πρωί να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο. Μετά τους συγγενείς της άτυχης 41χρονης που βρέθηκε σε λίμνη αίματος με έξι μαχαιριές στο σώμα της, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για την τύχη του εγγονού τους, και οι αρχές πλέον άρχισαν να εκφράζουν φόβους για το παιδί. Παρότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ανέφεραν πως ο συζυγοκτόνος είχε αδυναμία στον συγκεκριμένο γιο του, γι’ αυτό και έφυγε μαζί του, τόνιζαν ότι δεν παύουν να αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο που δεν δίστασε να σφάξει τη σύζυγό του.
Εκτός των ερευνών στη γύρω περιοχή, τα μπλόκα εξακολουθούν να ισχύουν σε όλη την Κεντρική, Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, για το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να φύγει για τη χώρα του. Πάντως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις αλβανικές για τον συντονισμό των ερευνών. Στο πλαίσιο των ελέγχων στους δρόμους ελέγχονται μέχρι και τα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων.

Ώρες αγωνίας στη Χαλκιδική για τον μικρό Φοίβο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου