Saturday, 20 April, 2024

Βελόπουλος: Στην αντεπίθεση για την κρέμα – ΕΟΦ: Προσοχή με σκευάσματα που δήθεν προστατεύουν

Έξαλλος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος με τα ΜΜΕ για τον τρόπο που παρουσίασαν την προώθηση της κρέμας «Βυζαντινόν» στην εκπομπή του, την οποία συνέδεσε με τον κοροναϊό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, με ανάρτησή του στο Twitter απειλεί με αγωγές και μηνύσεις για τη «λάσπη περί κορονοίου» όπως χαρακτηριστικά γράφει. δείτε και εδώ
“Έκανα υπομονή με όλη αυτήν την λάσπη περί κορονοίου και περί “φαρμάκου” αλλά στο Όπεν οι υπάλληλοι του Σαββίδη ξεπέρασαν το όρια! Ουδέποτε είπα ότι είναι φάρμακο που γιατρεύει όπως ψευδώς και συκοφαντικά ανέφερε το κανάλι!Η μόνη οδός είναι τα δικαστήρια! Μήνυση,αγωγή» γράφει στο Twitter ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Έκανα υπομονή με όλη αυτήν την λάσπη περί κορονοϊού και περί “φαρμάκου” αλλά στο Όπεν οι υπάλληλοι του Σαββίδη ξεπέρασαν το όρια!Ουδέποτε είπα ότι είναι φάρμακο που γιατρεύει όπως ψευδώς και συκοφαντικά ανέφερε το κανάλι! Η μόνη οδός είναι τα δικαστήρια”!
Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εκπομπής «Κόντρα & Ρήξη», ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» στο πλαίσιο προώθησης μιας κρέμας, ισχυρίστηκε ότι «προστατεύει» από τον κοροναϊό και όπως χαρακτηριστικά λέει «με την “Βυζαντινόν”, μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και μετά κάνετε 17 χειραψίες και δε φοβάστε τίποτα. Έχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών που είναι ό,τι καλύτερο. Ούτε να φοβάσαι τον κοροναϊό, ούτε τίποτα».
ΕΟΦ: Προσοχή με σκευάσματα που δήθεν προστατεύουν από τον κορονοϊό
Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού προκειμένου να εστιαστεί στις επίσημες οδηγίες προστασίας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του υπουργείου Υγείας και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς τις τελευταίες μέρες διαπίστωσε ότι κυκλοφορούν και διαφημίζονται σκευάσματα, που ισχυρίζονται ότι η χρήση τους είναι από μόνη της αρκετή στο να αποτρέψει τον κορονοϊό ή άλλο ιό.
Σε ό,τι αφορά στα θέματα απολύμανσης, ο ΕΟΦ τονίζει ότι αυτή πρέπει να γίνεται με χρήση εγκεκριμένων προϊόντων, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής τους, με δεδομένο ότι υπάρχουν εγκεκριμένα προϊόντα τόσο για την απολύμανση των χεριών, όσο και των χώρων. Η έγκριση του ΕΟΦ σημαίνει ότι το χρησιμοποιούμενο προϊόν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα.
Σε ό,τι αφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: “Αυτά καλούνται να συμβάλλουν στον περιορισμό όποιων παραπλανητικών διαφημίσεων. Η επιστημονική κοινότητα καταβάλλει τιτάνια προσπάθεια για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στη δημόσια υγεία, που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Απαιτούνται σοβαροί και προσεκτικοί χειρισμοί στους οποίους τα ΜΜΕ αναμένεται να είναι σημαντικοί αρωγοί για την ορθή ενημέρωση των πολιτών”, καταλήγει ο ΕΟΦ.
reader.gr-thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου