Friday, 29 March, 2024

Κρεμμύδια: Επτά και μία χρήσεις που δεν γνωρίζαμε

Αν και συνήθως μας κάνουν να… κλαίμε, τα κρεμμύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για διάφορα προβλήματα υγείας

Αποτελούν το καλύτερο φυσικό αντιεμετικό και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρη στις αντιβιοτικές τους ιδιότητες.

Αυτό που κάνει το κρεμμύδι τόσο ισχυρό αντισηπτικό και αντιβιοτικό είναι η περιεκτικότητα του σε θείο. Επιπλέον είναι μια εξαιρετική πηγή Κερσετίνης, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά το σώμα στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Ο χυμός του κρεμμυδιού είναι ένα καταπληκτικό φυσικό αποχρεμπτικό, γεγονός που τον καθιστά ευεργετικό για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων. Επιπροθέτως, το θείο και οι φλαβονοειδείς ενώσεις που περιέχει βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη και της αρθρίτιδας, στην βελτίωση της καρδιακής υγείας αλλά και στην εξισορρόπηση των επίπεδων της χοληστερόλης.

Οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι χρησιμοποιούσαν το κρεμμύδι για την θεραπεία του κρυολογήματος και του πυρετού. Πλέον, ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει τις ισχυρές ικανότητές του για την ανακούφιση λοιμώξεων του αναπνευστικού, της βρογχίτιδας, του βήχα, και της ρινικής συμφόρησης.

Αυτές είναι επτά και μία χρήσεις των κρεμμυδιών που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε:

1.Αντιεμετικό: Αρχικά, τεμαχίστε ένα κρεμμύδι, τοποθετήστε το σε μια λεπτή πετσέτα και πιέστε τα μέχρι να αρχίσει να στάζει το ζουμί τους από την πετσέτα. Στη συνέχεια ετοιμάστε ένα τσάι μέντας και αφήστε το να κρυώσει. Πιείτε 2 κουταλιές του γλυκού από τον χυμό του κρεμμυδιού και περιμένετε 5 λεπτά. Κάντε το ίδιο με το τσάι και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

  1. Καθαρισμός του αέρα: Τοποθετήστε φέτες κρεμμυδιού σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να καθαρίσετε τον αέρα από βακτήρια και ιούς.
  2. Πυρετός: Κόψτε ένα κρεμμύδι σε φέτες. Στη συνέχεια τρίξτε τις πατούσες σας με λάδι καρύδας και βάλτε μια φέτα κρεμμυδιού στην καμάρα των ποδιών σας. Τυλίξτε τα πόδια με μια μεμβράνη και φορέστε κάλτσες. Αφήστε τα έτσι για όλο το βράδυ ώστε να αφαιρεθούν οι τοξίνες και η ίωση από τον οργανισμό σας.
  3. Βήχας: Ξεφλουδίστε ένα κρεμμύδι και κόψτε το στη μέση. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη πάνω από κάθε κρεμμύδι και καλύψτε τα για 1 ώρα. Φάτε ένα κομμάτι το πρωί και ένα το βράδυ για να ανακουφιστείτε από τον βήχα.
  4. Καθαρισμός από τα φλέματα: Πολτοποιήστε ένα κρεμμύδι και προσθέστε λάδι καρύδας για να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάλτε την πάστα στο στήθος σας και καλύψτε την με μια πετσέτα.
  5. Κολικός: Κόψτε ένα κρεμμύδι σε κύβους και βράστε το. Αφήστε το να κρυώσει και στραγγίστε. Δώστε στο μωρό μια κουταλιά του γλυκού κάθε μια ώρα, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.
  6. Λοιμώξεις αυτιών: Τεμαχίστε ένα κρεμμύδι. Βάλτε το σε μια λεπτή κάλτσα και δέστε την ώστε να κλείσει σφιχτά. Εν συνεχεία, τοποθετήστε την κάλτσα στην περιοχή και καλύψτε την με ένα καπέλο. Αφαιρέστε όταν περάσει ο πόνος.
  7. Κοψίματα: Η φλούδα του κρεμμυδιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες και σταματά την αιμορραγία.

 usay.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου