Friday, 29 March, 2024

Ποιος ξηρός καρπός που ίσως αγνοείς είναι σωτήριος για να μην πάθεις ποτέ καρκίνο;

Αναμφίβολα είναι πολύ γνωστός ξηρός καρπός αλλά όχι και τόσο δημοφιλής. Δεν βρίσκετε δηλαδή σε κάθε σπίτι. Είναι σχετικά ποιο ακριβός από τους άλλους γι αυτό και σήμερα λόγω της κρίσης

δεν θα τον “συναντήσετε” σε κανένα μπαρ για να συνοδεύσει το ποτό σας. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι τον λατρεύουν όμως αγνοούν τις μαγικές του δυνάμεις αλλά και τις υπερδυνάμεις του, στην πρόληψη του καρκίνου.

Όπως και να έχει είναι ένα πεντανόστιμο διατροφικό φάρμακο για να προλάβει την εξέλιξη ή την εμφάνιση αυτής της ασθένειας. Μια τροφή όπλο!  Και δεν είναι άλλη από τα βραζιλιάνικα καρύδια! Τα βραζιλιάνικα καρύδια οφείλουν τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες  στο σελήνιο που περιέχουν. Οι γιατροί δεν έχουν καμία απολύτως αμφιβολία πως το σελήνιο λειτουργεί προληπτικά και σωτήρια στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Δεν πρόκειται για προσωπική εκτίμηση ή εικασία αλλά για μια επιστημονική βεβαιότητα. Αυτή είναι μια από τις νικητήριες γνώσεις στον τομέα της υγείας του ανθρώπου και πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά από εμάς τους καταναλωτές. Να την χρησιμοποιήσουμε δηλαδή προς όφελος μας.

Πολλές μελέτες σχετικές με την  πρόσληψη συμπληρώματος 200 μgr σεληνομεθειονίνης καθημερινά, επί  πολλά χρόνια έναντι εικονικού φάρμακου, έχουν δείξει ότι η εμφάνιση καρκίνου του μαστού μειώθηκε κατά 82% με την ημερήσια πρόσληψη μόλις 200 μgr σεληνίου. Με την ίδια δοσολογία η εμφάνιση του καρκίνου παχέος εντέρου και ορθού μειώθηκε κατά 54% και του καρκίνου του πνεύμονα στην οποία συμμετείχαν  καπνιστές, μειώθηκε κατά 39%.

Άλλες καλές πηγές  σεληνίου αλλά όχι τόσο επαρκείς όσο τα βραζιλιάνικα καρύδια, είναι το χαμομήλι, το φύτρο σιταριού, η βρώμη, οι ηλιόσποροι και τα μανιτάρια. Επίσης τα αυγά και τα πουλερικά καθώς και τα θαλασσινά όπως ο τόνος, ο σολομός, οι γαρίδες και η ιππόγλωσσα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως το σελήνιο που περιέχεται στα βραζιλιάνικα καρύδια αλλά και σε κάθε άλλη τροφή, (σε λιγότερο όμως ποσοστό) είναι  ένα απαραίτητο και δομικό στοιχείο, που δεν το παράγει μόνος του ο οργανισμός μας, αλλά το λαμβάνει από τις τροφές. Είναι μια ασπίδα.

Τα βραζιλιάνικα καρύδια που παράγονται στο δάσος του Αμαζονίου θεωρούνται ο αυτοκράτορας του σεληνίου.

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι 200 γραμμάρια σεληνίου, δηλαδή μόλις 3 βραζιλιάνικα καρύδια είναι αρκετά ως όπλο κατά του καρκίνου! Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί εξαιρετικά προληπτικά εναντίον του καρκίνου του προστάτη, του εντέρου, του δέρματος και των πνευμόνων. Επίσης οι έρευνες έχουν δείξει  ότι αυτός ο ξηρός καρπός μετατρέπει την ορμόνη του θυροειδούς σε Τ3. Στην ομορφιά, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο επίσης θεαματικά ωφέλιμο και αφορά σε όλο τον πλανήτη. Τρώγοντας βραζιλιάνικα καρύδια  επωφελούμαστε ατομικά αλλά και οικολογικά, αφού συμβάλουμε στην διατήρηση του δάσους του Αμαζονίου του μοναδικού πλέον πνεύμονα της γης που στις μέρες μας δεινοπαθεί.

Προσοχή: Σε  υψηλό επίπεδο το σελήνιο μπορεί να αποβεί τοξικό.

Δόσεις άνω των 200ml την ημέρα σεληνίου, πρέπει να λαμβάνονται μόνο με την καθοδήγηση ιατρού. Οι παρενέργειες που μπορούν να επακολουθήσουν με χρήση παραπάνω δόσεων, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών, απώλεια νυχιών, ζαλάδα, ναυτία, οσμή σκόρδου στην αναπνοή και το δέρμα και να προκαλέσουν γεύση μετάλλου στο στόμα. Εάν θέλετε να εντάξετε το βραζιλιάνικο φιστίκι στην διατροφή σας συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας.

Επίσης, κορυφαίοι Αμερικανοί ερευνητές του USDA δημιούργησαν την κλίμακα ORAC. Πρόκειται για μια λίστα φυτικών τροφών που έχουν την ικανότητα να απορροφούν το οξυγόνο από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ελεύθερες ρίζες, είναι υπεύθυνες για τον καρκίνο. Κυρίως η κλίμακα αυτή είναι ένας πλήρης οδηγός, που μας δείχνει ποιες από τις τροφές που γνωρίζουμε, έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν την κυτταρική βλάβη.

Ζωή Κυροπούλου

Ποιος ξηρός καρπός που ίσως αγνοείς είναι σωτήριος για να μην πάθεις ποτέ καρκίνο;

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου