Thursday, 28 March, 2024

Τόσες φορές πρέπει να εκσπερματώνει ένας άνδρας το μήνα για να προστατέψει τον προστάτη του

H εκσπερμάτωση στους άνδρες δεν είναι μόνο θέμα ευχαρίστησης, αλλά και θέμα υγείας, αφού ο αδένας που παράγει σπέρμα είναι αυτός ο οποίος προκαλεί προβλήματα στις ηλικίες άνω των 50 ετών. Πρόκειται για τον προστάτη ο οποίος όταν διογκωθεί, προκαλεί από συχνή και επώδυνη ούρηση μέχρι και κακοήθεια, αφού ο καρκίνος του είναι ο νούμερο ένα ανδρικός καρκίνος σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας Independent.

Aν λοιπόν μερικές φορές βαριέστε ή δεν έχετε τόσο αυξημένη libido ώστε να κάνετε σεξ με το σύντροφό σας, σκεφτείτε ότι εκτός από το ότι η επαφή έχει οφέλη και για τη δική σας ψυχική και σωματική υγεία, έχει και για τη δική του, αφού μέσω της εκσπερμάτωσης ο οργανισμός του αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες ευθύνονται για τις επιπλοκές στον προστάτη.

Όλα αυτά αποτελούν συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε το περιοδικό European Urology, η οποία παρατήρησε τη σεξουαλική δραστηριότητα 32οοο ανδρών και κατέληξε ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν πιο έντονη ερωτική ζωή ήταν λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν όγκους στον προστάτη τους. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας της μελέτης έγραψε: «Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Eπομένως πόσες φορές ένας άνδρας πρέπει κατά μέσον όρο να εκσπερματώνει το μήνα ώστε να προασπίζει τον εαυτό του από τον καρκίνο του αδένα του προστάτη; H απάντηση είναι 21 φορές αφού όπως παρατηρήθηκε οι άντρες αυτής της κατηγορίας έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στον προστάτη τους από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερο ή καθόλου. Σαφέστατα και η εκσπερμάτωση δεν αποτελεί πανάκεια απέναντι στην επάρετη νόσο, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή αρχή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου